uspjela što nikome dosad nije / Žena s pet presađenih organa rodila zdravu djevojčicu!

Image
Foto: Youtube/screenshot

Prije šest godina Fatimi al Ansari dijagnosticirana je mezenterična tromboza i skoro je umrla, a njezini su organi zatajili.

14.3.2013.
10:22
Youtube/screenshot
VOYO logo

Fatima al Ansari došla je u Miami na liječenje i nakon transplantacije pet organa učinila je nešto što dosad nikome na svijetu u njezinom stanju nije uspjelo - rodila je zdravu djevojčicu, javlja CBS.

"Ona je božji dar i čudo", rekla je za svoju novorođenu djevojčicu Al Ansari (26), državljanka Katara koja je doputovala u SAD na liječenje koje joj je spasilo život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije šest godina dijagnosticirana joj je mezenterična tromboza i skoro je umrla, a njezini su organi zatajili.

U to vrijeme bila je dva mjeseca trudna, ali zbog bolesti je morala pobaciti jer joj je život bio ugrožen. Kako bi je spasili, liječnici u Memorijalnoj bolnici Jackson uspješno su joj transplantirali jetru, gušteraču, želudac i tanko i debelo crijevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se oporavila, donijela je rizičnu odluku da će pokušati roditi dijete.

"To što je dovoljno zdrava da može razmišljati o rađanju samo je po sebi čudo", rekao je dr. Salih Yasin koji joj je pomogao da zatrudni putem IVF-a. On je rekao da je postojala zabrinutost kako će se njezino tijelo nositi s trudnoćom i kako će reagirati organi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepa i zdrava djevojčica rođena je prije dva tjedna. Liječnici će pratiti zdravstveno stanje njezine majke još tjedan dana, a nakon toga će se obitelj napokon moći vratiti kući u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo