Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Nastavlja se hladno vrijeme, tijekom dana vedro: Idućih dana promjenjivije uz moguće oborine

Na Jadranu će oblake tjerati jaka i olujna bura

Dorian Ribarić/ 3.3.2022. u 7:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jutarnju hladnoću kao jučer i danas, nismo imali još tamo od siječnja. Veljaču je obilježila iznadprosječna toplina, no završila je zahladnjenjem koje se proteže i na prvu trećinu ožujka. Danas stabilno i mirnije, ali u polju povišenog tlaka sa sjevera nad nama se zadržava hladniji zrak, a od sutra će povremeno stizati i nešto vlage.

ČETVRTAK

Jutro će nakon česte noćne vedrine biti prilično hladno, na kopnu izraženiji minusi i jak mraz, a mraza ima i lokalno na dijelu sjevernog Jadrana, osobito u zaobalju. Vjetar će potpuno oslabjeti, a još samo ponegdje na moru puhati slab do umjeren burin.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje obilje sunca i vedrine, a tek će krajem dana u sjevernim predjelima stizati nešto umjerene naoblake, no bez oborina. Vjetar slab ili će potpuno izostati, ali temperatura tek za nijansu viša, bit će oko 11 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, temperatura slična, oko 9-10 °C, no na umjerenom sjeverozapadnom vjetru činit će se malo hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Dalmaciji sunčano, vedro, gotovo bez oblačka, a bit će i znatno mirnije nego jučer, tek ponegdje uz slab maestral. Temperatura između 11 i 13 °C.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne obilje sunca, tek kasno navečer u gorju prolazno povećana naoblaka. Napokon i ovdje mirnije, ali već u noći na petak ponovno kreće bura. Temperatura tek za nijansu viša, no činit će se i osjetno ugodnije.

Upravo se čita

Image
ŽIVOT NA VAGI

Zuzana kroz suze: 'Bila sam neželjeno dijete. Kad je mama ostala trudna, saznala je da je tata oženjen'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana na kopnu promjenjivije, u početku uz prolazno pojačan sjeverac s kojim će danju malo zahladiti. Ne može se računati na sasvim suhe prilike, jer uz povremeno više oblaka sporadično može biti oborina na granici između kiše i snijega, u gorju snijega, no u manjim količinama i to samo kratkotrajno. Jutra ostaju prilično hladna, u minusu.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu će prolazno biti nešto više promjenjive naoblake, ali uglavnom samo prema otvorenome moru uz mogućnost za koju kap kiše. Naime, oblake će opet tjerati jaka i olujna bura, slabija samo početkom idućeg tjedna. Temperatura bez veće promjene, tek jutra postupno malo manje hladna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Dorian Ribarić/ 3.3.2022. u 7:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SLAST!

Jer ste vi to tražili! Katarinin recept za kolač s marmeladom od malina iz 'Večere za 5 na selu'!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba