Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Zima se oprašta: Dolazi nam sunačno, vedro, suho i postupno toplije vrijeme

Osjetno toplije bit će od srijede kad više neće biti jutarnjih minusa, a i vjetar će sasvim oslabjeti

Željka Pogačić/ 20.3.2022. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jutarnja hladnoća, sjeverac i bura briju. Zima se oprašta. Prizemno pod utjecajem visokog tlaka zraka, danas će biti stabilno i bez oborina. Nedjelja je u cijeloj zemlji počela uz vedrinu, ali i hladnoću. Na kopnu će puhati istočnjak, a na Jadranu bura koja će pod Velebitom i dalje imati olujne udare i stvarati probleme u prometu. Uz to, vjetar će pojačati osjet hladnoće.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će popodne biti sunčano, štoviše gotovo potpuno vedro, ali i vjetrovito. Puhat će umjeren istočnjak, u Međimurju povremeno uz jake udare. Najviša temperatura bit će oko 11 °C. Na istoku zemlje drugi dio dana vedro. Uz umjeren istočnjak, povremeno s jakim udarima, činit će se osjetno hladnije i neugodnije, iako će temperature biti oko 11 °C. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti i popodne sunčano. Bura će slabjeti, slaba uglavnom uz obalu sjevernog dijela, ali će nakratko okrenuti i na jugozapadnjak i zapadnjak. Uz temperaturu oko 14 °C, bit će svježe. Na suncu i ugodno. Na sjevernom Jadranu i u gorju drugi dio dana proteći će uz vrijeme po buri: vedro i hladno. Pod Velebitom se očekuju olujni udari, osobito prema kraju dana. Temperatura će biti malo niža od jučerašnje.

IDUĆI TJEDAN KOPNO: Od ponedjeljka pa najmanje do nedjelje na kopnu sunčano, vedro, suho i postupno toplije. Osjetno toplije bit će od srijede kad više neće biti jutarnjih minusa, a i vjetar će sasvim oslabjeti.

IDUĆI TJEDAN MORE: Na Jadranu očekujemo sunčan i postupno ugodniji tjedan. Bure će biti do srijede, najjače pod Velebitom uz ograničenja prometa. Zatim slijedi ugodniji režim uz dnevni sjeverozapadnjak i temperature oko 17 °C u hladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ZANIMLJIVOST/PREPORUKA: Vrijeme će se, dakle, tek idući tjedan sasvim uskladiti s godišnjim dobom - proljećem. Astronomski prirodni ciklus, mnogima i najdraže godišnje doba, počinje sutra u 16 sati i 33 minute.

Željka Pogačić/ 20.3.2022. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SLAST!

Jer ste vi to tražili! Katarinin recept za kolač s marmeladom od malina iz 'Večere za 5 na selu'!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba