Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Za vikend naoblaka: Diljem zemlje očekuje se kiša, no temperature se neće znatnije spuštati

Slijedi nam promjenjivo razdoblje na kopnu, a na Jadranu umjereno i jako jugo

Dorian Ribarić/ 18.2.2022. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok sjever kontinenta zahvaća nova snažna atlantska ciklona s olujnim vjetrovima, u našim krajevima je prolazno još stabilnije. No, ostaci tih frontalnih poremaćaja do nas će stizati tijekom vikenda.

Petak

Kraj radnog tjedna nakon hladnog, ponegdje i maglovitog jutra obilježit će uglavnom suho pa i pretežno sunčano vrijeme. U početku umjerene naoblake može biti na istoku zemlje, a tijekom dana će oblačnije biti samo na širem riječkom području gdje može pasti vrlo malo kiše, uglavnom kasnije navečer. Najviša dnevna temperatura slična jučerašnjoj, uglavnom između 14 i 18 °C, malo niže u gorju, no činit će se malo toplije, jer će vjetar biti slabiji. Naime, južina će značajnije pojačati tek  krajem dana.

Vikend na moru

Na Jadranu u subotu vrijeme po umjerenom i jakom jugu, a tmurni i kišni oblaci uglavnom će se još zadržavati oko Istre i Kvarnera. U noći na nedjelju vjetar će postupno na sjeveru okretati na buru, kiša  tako postupno prestajati, a tmurni će se oblaci uz mjestimičnu kišu ili pokoji pljusak razmjerno brzo premještati duž ostatka obale. No, temperatura bez veće promjene, a u drugom dijelu nedjelje se i prema jugu može računati na koji sunčani sat.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Vikend na kopnu

Slijedi nam promjenjivo razdoblje na kopnu. U vikend se kreće postupnim naoblačenje i neuobičajeno toplim jutrom, no tijekom dana će sve češća i jača biti kiša, a ona će navečer u gorju uz pad temperature prelaziti u snijeg, nakratko je to moguće i u nekim nizinama središnje Hrvatske. Nedjelja donosi postupan prestanak oborina i razvedravanje, a zatim mirnije, ali i malo hladnije poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Dorian Ribarić/ 18.2.2022. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Jutro nešto svježije, ali u nastavku sve toplije: Temperature do 24 stupnja

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba