Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Tehnološke mogućnosti

Znate li kako vratiti izbrisane poruke sa WhatsAppa

Ako vam se dogodilo, slučajno ili namjerno, da ste izbrisali poruke s vašeg mobitela, postoji nekoliko načina kako vratiti izbrisane poruke sa WhatsAppa

Image

kako vratiti izbrisane poruke sa WhatsAppa

Foto: www.pixabay.com
Život i stil/ 5.3.2019. u 19:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Evo kako vratiti izbrisane poruke sa WhatsAppa  i kako ćete spriječiti da vam se ponovno izgube.
Jednostavno vratite vaše poruke iz oblaka ako su tamo pohranjene.

Morate znati da WhatsApp tijekom noći vrši backup vaših poruka i to uvijek negdje oko 4 sata. 
Ako ste tijekom prethodnog dana izbrisali poruke, najjednostavniji način je da ponovo instalirate WhatsApp aplikaciju jer će vas tom prilikom upitati želite li poruke vratiti iz backupa.
Većina aplikacija za svoje poruke i fotografije na oblaku radi i sigurnosne kopije, iako to ne mora biti uvijek slučaj. No vrijedi pokušati.
Ako koristite ovu opciju, vrlo je vjerojatno da se vaše poruke nisu izgubile. 
Da biste provjerili da li još uvijek postoje i vratili željeno, jednostavno se prijavite u aplikaciju i ponovno preuzmite izgubljene podatke. 
Zanimljivo je i da ako ste izbrisali sliku i poruku iz sigurnosne kopije oblaka, svejedno ju možete na ovaj način  pronaći (što govori o sigurnosti i zaštiti objavljenih podataka na internetu).
Dostupne su vam jer većina aplikacija u oblaku koristi koš za smeće koji vam omogućuje da vratite bilo koju izbrisanu datoteku, ali samo unutar određenog vremenskog okvira.
Jedini način kako vratiti izbrisane poruke sa WhatsAppa je da otvorite aplikaciju i aktivirate njihovu pohranu u postavkama odabirom opcije 'Chat Backup'. Pod stavkom 'Auto Backup' koja regulira automatsku pohranu poruka moći ćete birati želite li pohranu raditi na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj bazi 
Zatim označite poruku koju želite oporaviti, pa pritisnite Vrati. 
Ako aktivirate dnevnu pohranu podataka, moći ćete vratiti poruke istog trena kada ste ih izbrisali, dok će tjedna pohrana dozvoliti povratak poruka koje ste žurno izbrisali prije tjedan dana.
Još jedna napomena kada govorimo o tome kako vratiti izbrisane poruke sa WhatsAppa, je da izbrisane datoteke ostaju dostupne za 60 dana. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Korisno znanje

Jeste li znali kako prebaciti sliku u PDF format?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba