Mjesečnice najčešće postaju manje bolne, a grčevi nestaju. Žene tvrde da mjsečenice postaju i manje obilne te da kraće traju. Postoji li nešto bolje od ovog?
Izvor: Pixabay
Akne se mogu magično povući s vašeg lica. Međutim, većina stručnjaka upozorava da prije nego što se lice poboljša, akne buknu.Potrebno je otpirlike 6 mjeseci da se koža stabilizira pri konzumiranju hormonalne kontracepcije.
Izvor: Pixabay
Mnoge žene tvrde da su im se migrene za vrijeme mjesečnice ublažile ili potpuno nestale. Konstantna doza estrogena pomaže kod glavobolja koje se pojavljuju usred mjesečnice.
Izvor: Pixabay
Međutim, mogli biste dobiti koji kilu.Najčešće dolazi po naglog dobitka na kilažu, ali samo na kratko vrijeme, dok se tijelo ne navikne. Nove, moderne tablete riješile su taj problem s nižom dozom estrogena pa je tako manja mogućnost debljanja.
Izvor: Pixabay
ghf
Izvor: Pixabay
Žene često napominju da su im grudi postale iznimno osjetljive i bolne. Dolazi do oticanja, a grudi mogu postati punije. No, nakon nekogvremena ova nuspojava nestaje.
Izvor: Pixabay
Smijanje ujutro, a plakanje već za ručak nije neobično za djevojke koje koriste hormonalnu kontracepciju.Međutim, ozbiljniji simptomi mogli bi ukazivati na depresiju pa je bitno savjetovati se s liječnikom.
Izvor: Pixabay
Estrogen može biti odgovoran za niz problema s ženskim zdravljem. Jedno od značajnijih stanja je stvaranje krvnih ugrušaka. Osobe koje konzumiraju hormnalnu kontracepciju imaju povećani rizik od tromboze. Iznimno je mala šansa za boelst tromboze, ali ukol
Izvor: Pixabay

Prije nego što se odlučite na hormonalnu kontracepciju provjerite ovih 8 nuspojava

Broj žena koje se odluče na hormonalnu kontracepciju sve je veći. U većini slučajeva žene imaju pozitivna iskustva poput manjih bolova za vrijeme mjesečnice, ali postoje i nuspojave koje će vam se manje sviđati.

RTL/ 26.6.2018. u 12:38

Najnovije

Image
brod na kupi

U malom mjestu u Gorskom kotaru opet je dramatično! Poplavljene su prometnice, voda ljudima ulazi u kuće

Najgledanije

Image
dan nakon poplave

Pogledajte posljedice nezapamćenog nevremena u Rijeci: Uništene trgovine, poslovni prostori...

Pogledaj još galerija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču