Trebate osvježenje? / Donosimo vam novi recept iz Editine kuhinje: sladoled od šumskog voća i jogurta

S kulinarskom ekipom iz 'Majstora kuhara' naša je Edita složila slasticu za prste polizati

7.7.2015.
18:17
VOYO logo

Naša Edita Misirić rashladit će vas odličnim sladoledom iz kućne radinosti. S kulinarskom ekipom iz "Majstora kuhara" složila je slasticu za prste polizati. 

Evo recepta!

Namirnice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Jogurt – 100 g
  • Vrhnje za šlag – 500 g
  • Šumsko voće – 200 g
  • Šećer u prahu – 100 g
  • Vanili šećer burbon – 50 g

Priprema:

U multipraktiku od šumskog voća napraviti glatki pire te ga staviti u hladnjak da se ohladi.  Za to vrijeme staviti u zamrzivač metalnu posudu u kojoj ćemo miješati sladoled. Od vrhnja za šlag napraviti šlag u kojeg dodajemo vanili burbon šečer. Iz zamrzivača izvaditi zdjelu te ju staviti u posudu s ledom. U njoj lagano promiješati šlag s pireom od voća i jogurtom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro promiješanu smijesu puniti u kalupe prethodno ohlađene u zamrzivaču te vratiti napunjene posudice u zamrzivač dok se ne smrznu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo