Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zanimljiv recept

Napravite zdravu tortu sa žitaricama koja ima svega pet žlica šećera!

Naš sljedeći prilog uvjerit će vas da božićna torta ne mora biti puna šećera, margarina ili drugih masti nego da može biti čak i zdrava. Kako napraviti zdravu, ali i jako ukusnu tortu, doznajte u tekstu.

RTL/ 25.11.2014. u 18:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne mora svaka torta biti s puno šećera ili čokolade. Matija Munđur nam je odlučio pripremiti jednu voćnu sa svega pet žlica šećera. Posutu žitaricama.

''Prvo uzimamo četiri bjelanjka i šećer i to moramo dobro zamutiti, ali bez miksera jer ovak oduže drže pjenu'', započeo je Matija, koji je nakon toga dodao orahe, zatim nauljio i pobrašnio kalup te stavio smjesu za biskvit u njega.

''Evo, sada ga stavljamo deset minuta u pećnicu na 170 stupnjeva.

''Potrebno nam je pola litre mlijeka, četiri žutanjka i malo šećera koje ćemo izmiješati, i zatim staviti na kuhanje dok se malo ne zgusne'', kaže Matija, koji također priznaje kako na ovakve recepte ni ljepši spol ne ostaje ravnodušan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Da, mogu potvrditi da vrijedi ona stara prema kojoj ljubav ide kroz želudac'', kaže.

A sada na red dolazi druga, nešto drukčija krema.

Upravo se čita

Image
VIKEND ZANIMLJIVOSTI

Znate li u kojem gradu se snimala serija CSI: Miami? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Ogulit ćemo i naribati jabuke, dodati cimeta i sve prodinstati na tavici'', objasnio je Matija.

Nakon toga u jabuke se dodaje dvije žlice šećera i jedna žlica cimeta, a krema ide na hlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ostaje nam još samo napuniti biskvit kremom, a zatim sve posipati smjesom žitarica, badema i oraha – sve odredom zdravih sastojaka, nakon čega je vaša torta spremna za serviranje.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'KUHAR I POL' SAMO ZA VAS

Stroganoff - kako to moćno zvuči!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba