Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Malo drugačiji ručak

Neobično i fino: piletina sa sezamom i umakom od marelice

Brza priprema i neobični okusi koji odlično funkcioniraju zajedno, glavni su adut ovog finog jela

Image
Foto: Thinkstock
Vijesti.hr/ 27.12.2016. u 11:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Broj osoba: 8

Sastojci

  • 1 kg pilećih prsa
  • 2 jaja
  • 200 grama krušnih mrvica
  • 50 grama sjemenki sezama
  • 1 žličica crvene paprika
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • malo soli i papra
  • 2 žlice vode
  • 2 žlice soja umaka

Sastojci za umak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  • 500 grama umaka od marelice (može i džem)
  • 4 češnja češnjaka (drobljenog)
  • 4 žličice umaka od soje
  • pola šalice vode

Priprema

1. Pomiješajte sezam, papriku, krušne mrvice, češnjak u prahu, sol i papar. U drugoj posudi tucite jaja s vodom i soja umakom.

Upravo se čita

Image
SVAKA ČAST

Željka Mateša je nova zvijezda TikToka! Za RTL.hr kaže: 'Na ovo su me potaknuli kupci u trgovini'

2. Umočite piletinu u smjesu od jaja, a zatim kaput sa sredine kruha smjesu pa premažite smjesom od krušnih mrvica.

3. Pecite otkriveno na 190 stupnjeva 40 minuta ili dok piletina nije gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4. Spojite sve sastojke za umak u dubljoj tavi i kuhajte desetak minuta, povremeno miješajući. Poslužite uz piletinu. Za još bolji ukus, dodajte bademe.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dobar tek

Zdravo, fino i - jeftino. Ovo su najjednostavniji recepti bez skupih namirnica koje je teško pronaći

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba