editina kuhinja / Zamamni fingerfood kojem neće odoljeti gosti na vašem tulumu za doček Nove godine!

Da bi doček 2016. bio i ukusan, trebalo bi se nešto naći i na stolu. Edita Misirić danas vam donosi zamamni fingerfood kojemu neće odoljeti gosti na vašem tulumu. Jednostavno, brzo i ukusno!

29.12.2015.
19:13
VOYO logo

U slučaju da radite novogodišnji party kod kuće, onda ste na pravom mjestu jer ćemo vam upravo sada dati nekoliko sjajnih ideja što se hrane tiče. 

Edita Misirić danas vam donosi zamamni fingerfood kojemu neće odoljeti gosti na vašem tulumu. Jednostavno, brzo i ukusno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 4 osobe

Suhe šljive u slanini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slanina – 150 g

Suhe šljive – 100 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz šljiva odstraniti košticu te omotati u slaninu. Omotane šljive rasporediti na papir za pečenje i peči u pećnici na 190° deset minuta dok slanina ne dobije zlatno smeđu boju. Šljive nabosti na ukrasne čačkalice i poslužiti.

Rolice šunke s kremom od patlidžana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šunka – 150 g

Patlidžan – 1 kom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sol – po želji

Jogurt – 50 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rikola – 50 g

Patlidžan prepoloviti te lagano zarezati. Polavice patlidžana staviti na pleh za pečenjada da opna bude na plehu, te posoliti. Patlidžane peći u zagrijanoj pećnici na 220° desetak minuta. Kada je patlidžan pečen žlicom izvaditi meso i u multipraktiku uz dodatak jogurta napraviti kremu. Na šnitu šunke staviti malo kreme od patlidžana, malo rikole i zarolati. Dobivene rolice poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krvavice na pašteti od graha

Krvavica – 100 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grah – 100 g

Luk – 50 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češnjak – 10 g

ulje – za prženje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sol – po želji

Papar – po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na malo masnoće prepržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati kuhani grah i lagano propirjati. Začiniti sa soli i paprom. Štapnim miksetom napraviti paštetu od graha i ostaviti da se ohladi. Za to vrijeme sa krvavice skinuti crijevo, narezati na veće komade i posložiti na papir za pečenje i peči u zagrijanoj pećnici na 190° desetak minuta. Pečene krvavice servirati na pašteti od graka i poslužiti.

Dimljena pastrva na krem siru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimljena pastrva – 100 g

Sviježi sir – 50 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sviježi krastavac – 1 kom

Sol – po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hren – 10 g

Svježi sir začiniti sa soli i hrenom te dobro pomiješati. Krastavac prepoloviti te odstraniti sjemenke da sotane samo čvrsti dio krastavca. Polovice krastavca narezati na manje komade i punuti sa smijesom sira. Na svaki komad staviti komadić pastrve i dekorirati po želji te poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo