Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
reći će vam 23-godišnja nina

Kako biti mlad i moderan, a istovremeno pobožan i čedan?

Pred nama je priča o jednoj talentiranoj mladoj dizajnerici. Njezine kreacije moraju biti ženstvene i jedinstvene, ali, što je najbitnije - pristojne dužine i bez dubokog dekoltea. Nina je pobornica tzv. čedne mode za koju navodno u Hrvatskoj postoji veliki interes. Sa samozatajnom Ninom upoznat će vas Rašeljka Zemunović.

RTL/ 21.7.2014. u 18:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako biti mlad i moderan, a istovremeno pobožan i čedan? Na to pitanje odgovor ima 23-godišnja NinaBaršić iz Dubravaca kraj Duge Rese. Pobornica je čednog, ili kako ga ona zove, dostojanstvenog odijevanja.

"Takva moda bi trebala predstavljati ženino dostojanstvo, da se ona ne otkriva previše. Ali s druge strane da nije opet prevuiše zamotana, da se vidi da je žena. Da bude ženstvena moda", poručila je Nina Baršić, dizajnerica.

Svoj je odjevni stil Nina počela analizirati prije šest godina.

"Bio je jedan period, prije pet šest godina, kada uopće nisam obraćala pažnju na to. Tada sam još bila metalka. Nosila sam korzete i kratke suknje. Onda sam se obratila kada sam došla na fakultet u zagreb. Neko vrijeme je trebalo da mi dođe to do glave".

I onda joj je do glave došlo da kršćanska moda ne mora biti dosadna i samostanska. Ali, ipak bi trebala biti mrvicu zatvorenija.

Nina se drži biblijskih pravila i vjeruje da je tijelo hram Duha Svetoga. Budući da je u dućanima teško pronalazi, ona sama dizajnira i šiva tzv. čednu odjeću.

Image
Foto:
ImageNe želi privlačiti poglede, ali istovremeno bi htjela biti u trendu.

"Ja nosim strukirane i uže šoseve. Ali isto je bitno da su do koljena i da kad se sjednem da se ne dignu previše. Rukavi? U crkvu uvijek nosim pokrivena ramena, ali za ljetnih dana nosim haljine i majice širih ramenica".

Džamije, sinagoge i crkve - svi ovi vjerski objekti imaju dress code i pravila ponašanja. A mi bi ih se trebali pridržavati, ako zbog ničeg drugog - onda barem iz poštovanja.

"Tko želi ući u džamiju mora skinuti cipele. Nebitno je li tebi to mjesto sveto ili nije, nekome jest, i zato i mi kao katolici inzistiramo na tome", kazao je fra IvicaVrbić, svećenik.

Ova je samouka dizajnerica pokrenula i Facebook stranicu, a zatim i blog, pa sad drugima dijeli savjete o čednom odijevanju.

"Javilo mi se u zadnjih par dana puno ljudi. Dobila sam 40-tak poruka i uglavnom su sve poruke podrške, jako mi se sviđa i pitaju gdje mogu nabaviti poruke. Čula sam da ima i onih kojima se baš ne sviđa ideja. Kojima je to prekratko i nedolično, ali niti jednu takvu poruku nisam dobila".

Ninin stil bi se ustvari mogao nazvati vintage. Ženstven je i elegantan, ali u isto vrijeme misteriozan. I kao takav potpuno oprečan onome u što se uvlače naše estradne zvijezde. Nina vjeruje da je tijelo dar. Njega treba cijeniti, a ne jeftino podijeliti znatiželjnim pogledima.

Ovaj dizajn možda skriva obline, ali u prvi plan stavlja ženin karakter. I zbog toga sve više mladih cura na sebe stavlja Ninine pristojne kreacije.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Korak do zdravlja

Nokti su vam krhki, listaju se i pucaju? Postoji jednostavno rješenje

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba