objašnjava nam ivana

Papirnate torbice! Kako nastaju i jesu li funkcionalne?

Žena nikad nema dovoljno cipela i torbica. Zna to i Maja Oštro koja će vam u svojoj priči predstaviti Ivanu i njezine torbice od papira. Možda vam se čini nemogućim, ali ti su modni dodaci i nosivi i vodootporni. Kako je to moguće?

RTL/ 28.11.2014. u 17:51

Puno papira, malo seltoejpa, šivaće igle i dosta strpljenja - sve to je potrebno kako bi Ivana napravila posve nosive papirnate torbe.

"Treba mi za neku tipa ovakvih dimenzija 25, 30 sati, mislim sada možda i pet manje, na početku mi je trebalo dosta", kazala nam je dizanjerica IvanaMilas.

Već dvije godine Ivana obožava svoj papirnati hobi, a najdraže joj je - što je njezin mali svijet potpuno opušta!

"Od svega radim nema granice u mašti i ideji, što mi dođe napamet. U princpu, najviše volim raditi te stripove neke ili note, a note si printam, sama si nađem uzorak i to je to. Stripove skupljam, tako da novina imam na bacanje!".

Što je sa samim postupkom izrade? Zvuči jednostavno izraditi torbicu od papira, ali baš u praksi i nije tako.

"Imam si rezač za papir, nabavim si hrpu papira, odaberem motiv boju, i onda si režem na dimenzije 9puta 18 i onda duplim seltojepom lijepim, plastificiram jednu stranu i onda si starom osobnom karticom zrak istiskujem".

Nakon toga presavijanjem napravi kvadratiće od papira, koje plete jednog na drugi i za kraj - ušije iglom. Sve kako bi torbe bile čvrste, plasitificirane i otporne na vremenske uvjete. Ipak, s vremena na vrijeme nastanu komplikacije.

"Jednobojne su dosta zahtjevne, one iziskuju puno više vremena ne mogu reć baš duplo, ali jedan radni dan, osam dana sigurno".

Osim što su potpuno inovativne, Ivanine torbe itekako privlače znatiželjne poglede! Pogotovo su oduševljene starije gospođe.

Od poprilično bezazlene ideje Ivani hobi postao svakodnevnica. Malo mašte, volje, kreativnosti i vremena - samo to je potrebno da se udahne život u neobičnu ideju!

RTL/ 28.11.2014. u 17:51

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ljetne muke

Koje se sve metode nove depilacije nude i koje najmanje bole?

Više s weba