Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
za ili protiv make-upa?

Trend pojavljivanja na eventima bez šminke podijelio poznate Hrvatice

Mora li prava žena biti sva našminkana i ulickana? Baš se tim pitanjem ovih dana bave poznate Hrvatice. Naime, u moru od glave do pete sređenih dama na crvenom tepihu nedavno održanih MTV-jevih nagrada, stršala je Alicia Keys. Bez trunke šminke, potpuno prirodna

Edita Misirić/ 1.9.2016. u 18:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Aliciji Keys je dozlogrdila dugogodišnja paranoja oko toga hoće li je paparazzi uhvatiti bez šminke i kako će na slici ispasti. Zato je pred fotografe odlučila ponosno stati bez šminke. I ispala je super!

Njezinu odluku podržava i naša Doris Pinčić Rogoznica koja nam je s grčkog Santorinija poslala video na kojem je potpuno prirodna, bez šminke.    

"Meni je trend koji je Alicia Keys pokrenula sjajan, zato što mislim da toliko krivih informacija dolazi do mladih, pogotovo cura. Svi su super ako imaju tanki struk, čisto lice, duge noge, bez celulita, sve savršeno i na neki način stvaramo nepotrebno frustracije mladim ljudima", kaže Doris. 

Istu tezu brani i Nina Badrić koja na društvenim mrežama stavlja svoje fotografije bez šminke kako bi utjecala na mlade djevojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Fotografijama bez make-upa želim djevojčicama koje još nisu izgradile osobnost poručiti da su puno više od lijepog izgleda i da su za izgled javne osobe zadužene čete šminkera, frizera i stilista. Taj 'teror' koji se provodi nad mladima malo je izmaknuo kontroli", napisala je Nina. 

U teoriji ovaj trend bez šminke zvuči dobro i pohvalno. No, ipak i on, kaže vizažistica Ivana Bilandžija Billy, ima nedostataka.

Upravo se čita

Image
INTERVJU ZA RTL.HR

Hana Sokač iz 'Života na vagi' o nevjerojatnoj transformaciji: 'Promijenila sam baš sve, kroz tijelo gradim zdravlje'

"Ja uistinu smatram da taj pokret, trend ,kako god, kreće od tih prirodno lijepih djevojaka koje imaju prekrasne svježe tenove i izgledaju kao da imaju kožu 15-ogodišnjakinje. Lako je takvoj djevojci reći - pogledaj me kako sam divna. Što je sa ženama koje imaju problema sa kožom, ožiljcima i tako dalje", kaže Billy. 

Pjevačica grupe Bang Bang Lara Antić iz Šibenika nam se javila s plaže potpuno bez šminke. No od šminkerskog kista ne bježi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"U tim sam stvarima izrazito komotna ali smatram da određeni eventi i mjesta kao i institucije zahtjevaju ipak određenu vrstu ponašanja kako odjevanjem tako i šminkom", rekla je Lara. 

Doris je ipak za make up revoluciju. "Budite hrabre, pogotovo mlade cure, budite ponosne na same sebe onakve kakve jeste, pa ako imate veliki nos neka to bude vaš zaštitni znak, ako imate velike podočnjake, trbušinu kao ja, neka to bude vaš zaštitni znak. Pusa svima", poručila je. 

Njegovati sebe iznutra više nego izvana je svakako nešto na čemu svi kao društvo moramo poraditi. No, šminka zaista ne mora biti bauk ako se umjereno koristi. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
modni bonton

Koje ključne komade odjeće i obuće u svom ormaru treba imati svaki muškarac i kako ih nositi?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba