ulje koje nije ulje

Ulje jojobe za kožu: mladolikost, ljepota i zdravlje u jednoj kapi

Jojojba je izuzetno izdržljiva biljka koja raste u pustinjskim predjelima Amerike. Ulje jojobe mogli bismo nazvati tekućim zlatom za našu kožu

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 11.9.2018. u 14:17

Ulje jojobe ustvari je tekući vosak koji se dobiva hladnim prešanjem sjemenki jojobe, vrlo otporne biljke koja raste u pustinjskim predjelima Amerike. Ulje jojojbe ima velike blagodati za zdravlje kože i kose. Dovoljno je nježno da se koristi i kao bazno ulje. 

1. Štiti kožu od vanjskih utjecaja

Ulje jojojbe stvara zaštitni sloj na koži i hrani je te tako sprječava bakterijske infekcije, pojavu akni i ljuštenje kože.

2. Ima antibakterijsko djelovanje

Ulje jojobe ima antibakterijska i fungicidna svojstva. Laboratorijske analize pokazale su da ulje jojobe možeuništiti bakterije koje uzrokuju salmonellu, neutralizirati E.coli i kandidu. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

3. Ima anitioksidativno djelovanje

Jojobino ulje sadrži vitamin E koji djeluje na kožu kao antioksidans što znači da pomaže koži da se štiti od oksidativnog stresa uzrokovanog svakodnevnom izlaganju otrovima iz okoline.

4. Kontrolira lučenje sebuma

Jojobino ulje je sastavom vrlo slično sebumu koji proizvodi naše tijelo. Kada na kožu nanesemo jojobino ulje, ona je nahranjena i hidratizirana te tijelu šalje signale da ne treba lučiti više sebuma.

Upravo se čita

Image
potresne snimke

Objavljene audiosnimke Matijanićevih poziva: 'Ako za pet dana budete i dalje imali fibru i teže disali, dođite'

5. Pomaže sintezu kolagena

Antioksidans iz ulja jojobe pomaže tijelu stvarati kolagen. Naš organizam starenjem proizvodi sve manje kolagena i dobrodošao mu je svaki poticaj izvana. Kolagen našoj koži osigurava elastičnost io čini je mladom.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 11.9.2018. u 14:17

Više s weba

Pročitajte još

Image
iznenadit ćete se

Ovo sigurno niste znali: kako se izgovaraju imena najvećih brendova modne industrije?

Više s weba