Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
vrijedi probati

Imate bolne mjesečnice? Nećete vjerovati, ali ovo će izbrisati bolove

Iako u tim trenucima sklupčati se na kauču izgleda kao najbolje rješenje, stručnjaci savjetuju nešto sasvim suprotno

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 10.7.2019. u 14:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Oko 90 posto žena zna što su bolne mjesečnice. Kod nekih žena bolovi su toliko jaki da ih sprječavaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti pa čak i u odlasku na posao. Iako u tim trenucima sklupčati se na kauču izgleda kao najbolje rješenje, stručnjaci savjetuju sasvim suprotno - uskočiti u tenisice i trčati.

Studija objavljena u Conteporary Clinical Trails pokazala je da je najbolji lijek za dismenoreju tjelesna aktivnost. Istraživanje je trajalo sedam mjeseci, a u njemu su sudjelovale žene u dobi od 18 do 43 godine. Nakon sam četiri tjedna redovitog trčanja na traci njih šest posto prijavilo je da su im se smanjili bolovi tijekom mjesečnice, a nakon šest mjeseci iste aktivnosti to je reklo 22 posto žena. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

"Žene koje imaju bolne mjesečnice prvo što će napraviti je to da će izbjegavati vježbanje. Naposljetku, fizička aktivnost je zadnje što želimo činiti kada nas nešto boli", objašnjava za portal Health Central autorica studije Leica Claydon-Mueller sa Sveučilišta Anglia Ruskin u Engleskoj.  "Naši rezultati pokazuju da vježbanje smanjuje bol", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na sreću, za ovu " terapiju" ne trebaju nam osobni treneri. Dovoljno je učlaniti se u teretanu i trčati na traci ili jednostavno istrčati iz stana ili kuće i lagano trčati kud god želite. Osim trčanja, preporučuje se bilo koja areobna aktivnost te joga. Postoje brojne asane koje masiraju maternicu i unutarnje organe te ublažavaju grčeve. Primjerice kobra ili pak poza krave i mačke. Jako puno pomaže i duboko disanje. 

Kao što vidimo postoji alternativa lijekovima protiv bolova, a čije nuspojave su zdraviji i kvaliteniji život te dobra forma i skladna figura.

Upravo se čita

Image
lažne covid potvrde

Više od 200 ljudi pod najvećom istragom Uskoka u našoj povijesti: Među osumnjičenima i Tony Cetinski?

Pročitajte još:

Život i stil/ 10.7.2019. u 14:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
4D hijaluronska krema

Zahvaljujući ovoj kremi više vam neće trebati puder i korektor

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba