Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Mivolis

Pet savjeta iz dm-a: kako i tijekom zime biti u dobroj formi

Zima i suh zrak predstavljaju izazov za imunološki sustav.

Image
dm/ 13.1.2020. u 9:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog hladnoće naše tijelo troši više energije kako bi reguliralo tjelesnu temperaturu i osiguralo zagrijavanje organizma. Usto, boravak u pregrijanim prostorijama, jednolična prehrana, ali i izloženost stresu čine svoje pa tako naš imunitet pada te tijelo gubi moć obrane od prehlada ili viroza.

Zato je važno ojačati organizam, a dm je pripremio nekoliko savjeta, ali i alata koji će vam u tome pomoći. Među njima se ističu proizvodi dm-ove marke Mivolis, a za kupnju četiri ili više njih od početka siječnja na dm-ovoj blagajni će vam darovati trajnu torbu.

1. Tjelesna aktivnost je važna

Iako u borbi između toplog doma i odlaska u hladnu prirodu nerijetku prednost ima ovo prvo, poznato je kako osobe koje žive pretežito sjedilačkim načinom života češće obolijevaju od osoba koje su tjelesno aktivnije. Vježbanje tijekom zime nudi i neke prednosti u odnosu na vježbanje tijekom toplijih mjeseci – nema vrućine koja nas sputava, a zbog hladnoće kalorije sagorijevamo brže i jačamo svoj imunitet. Zato navucite tenisice i krenite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2. San i odmor važna su (o)brana

Tijekom zimskih mjeseci važno je tijelu osigurati dovoljno sna jer umoran organizam djeluje na pad imunološkog sustava. Neka istraživanja pokazuju kako magnezij može poboljšati kvalitetu sna jer blokira hormone stresa, a možete ga osigurati, primjerice, uz Mivolis šumeće tablete magnezija s okusom limuna koje pritom i smanjuju umor, posebno prilikom bavljenja sportom.

Upravo se čita

Image
opa!

Srce zvijezde 'Miriše na ljubav' više nije slobodno? Je li to nova Keremova djevojka?!

Image
Foto:
Image

3. Ne zaboravite na uravnoteženu i pravilnu prehranu

Uravnotežena i pravilna prehrana osigurat će dovoljnu količinu vitamina i minerala u vašem organizmu. Korisni mogu biti i dodaci prehrani koji se uzimaju kao pomoć pravilnoj prehrani, i to kada tijelo troši više djelatnih tvari nego inače ili ih prehranom ne može dobiti u dovoljnoj količini. Primjerice, ako tijekom zime manje vremena boravimo na danjem svjetlu, ne može se stvoriti dovoljna količina vitamina D koji je učinkovit za imunološki sustav i mišiće. Vitamin D možete nadoknaditi i uz Mivolis tablete koje sadrže kalcij, vitamin D i K.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4. Vitamin C djeluje protuupalno

Vitamin C, koji nalazimo u citrusima, paprici, peršinu, brokuli, kupusu, smatra se jednim od najvažnijih vitamina koji djeluje protuupalno. Vitaminskom manjku u ovo doba godine možete doskočiti i uz Mivolis vitamin C u prahu, koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Također, već četiri bombona Mivolis od kadulje ugodna okusa osigurat će dnevnu potrebu za vitaminom C.

5. Kada (ipak) osjetite prehladu…

Ako ipak osjetite znakove prehlade, poput curenja nosa, njegovo bi puhanje moglo izazvati neugodno crvenilo. U ovakvim trenucima dobrodošla je krema za njegu Mivolis koja ujedno i pomaže nadraženoj koži dok će simptome kašlja i promuklosti ublažiti Mivolis pastile od trputca kao dopuna potencijalnoj terapiji koju vam preporuči liječnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više informacija o dm-ovoj ponudi možete otkriti na internetskoj stranici i Facebooku.

https://gdehr.hit.gemius.pl/_%5BTIMESTAMP%5D/redot.gif?id=p4Obk.eX5ANAo9u6T_I7w7RI33OWJWNwNfyDLgacT5n.S7/fastid=hexeakpflfqzhxfeqainpyzadvld/stparam=zinjdoefwj/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'neprijatelj iz sjene'

Loše se osjećate, a ne znate razlog? Možda biste trebali promijeniti parfem

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba