Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Pasmine

Skriveni genijalci: upoznajte 10 pasmina koje se najlakše treniraju

Vlasnici žele što pametnijeg ljubimca koji će se držati njihovih pravila, uz puno maženja. Ovih 10 pasmina koje se najlakše treniraju ispunit će svaku naredbu

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 21.12.2018. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Razmišljate o novom kućnom ljubimcu, a želite da on bude što poslušniji i da vam boravak s njim bude što bezbolniji?  Nakon naše liste bit će vam i više nego jednostavno odlučiti koja će to pasmina biti i više nego dobrodošla u vaš dom. 

1.Border Collie

Border Collie prvi je na listi 10 pasmina koje se najlakše treniraju te se smatra najpametnijim psom zbog njegove visoke inteligencije i mnogo energije. Izuzetno je povezan sa svojim vlasnicima, iako se u društvu male djece mogu osjećati frustrirano. Najsretniji će biti s ljudima koji imaju jednako puno energije kao i oni sami. 

2. Pudlica

 Pudlica je jako poslušna i lako ju se trenira pa je savršena pasmina za one koji žele uložiti puno vremena u trening. Obožava se igrati i uvijek traži neku novu, maštovitu zanimaciju. Bitno je uvijek joj ostavii igračku ako ostane sama doma jer iz dosade može učiniti štetu. 

3. Njemački ovčar

 Jedan od najodanijih pasa zasigurno je njemački ovčar. Pametni su, snalažljivi i izuzetno zaštitnički nastrojeni. Trikove nauče nakon samo nekoliko ponavljanja, a poslušni su od samog početka. Vole učiti i u tome vide zadovoljstvo. Često se koriste kao policijski psi zbog njihovih mnogobrojnih vrlina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4. Zlatni retriver

 Karakterno sličan njemačkom ovčaru, a također pripada u 10 pasmina koje se najlakše treniraju. Odan, snalažljiv i veoma inteligentan. Može naučiti preko 200 trikova i uvijek je spreman na učenje pa nije ni čudo što se nalazi na popisu 10 pasmina koje se najlakše trenira. Osim toga, puni su ljubavi i topline pa su pravi izbor za obitelji s djecom. 

5. Doberman

Najčešći izbor za psa čuvara zbog svog zastrašujućeg izgleda. Ovaj je pas je hrabar i pametan, a nepoznatih se ne boji. Iako izgleda zastrašujuće, doberman je iznimno nježan i odan pas i voli svoju obitelji. 

Upravo se čita

Image
gost Direkta

Hoće li Putin prijeći granicu i baciti nuklearku? Kotromanović: 'Najopasnije su pametne budale. Sve je moguće'

6. Šetlandski ovčar

 Pas uzgojen za čuvanje stoke, svoju urođenu predanost i zaštitnički stav iskazuje i kao član svog ljudskog "stada". Kao i svi na ovom popisu, jako je inteligentan, poslušan i odan pas kojemu neće dugo trebati da nauči sve što poželite. 

7. Labrador retriver

 Labrador je definitivno među najpopularnijim psima za obitelji. Brzo upijaju naredbe i uče pa ne čudi da su često dio vatrogasnih timova, policije ili pomažu ljudima s invaliditetom. Međutim, poslušni su i kao velike maze koje žive u kući. Međutim, treba im mnogo trčanja i igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

8. Papillon

 Otporniji je i snažniji nego što izgleda te je unatoč svojoj veličini divan životni pratitelj i čuvar. Jako je odan zbog čega ponekad zna biti i previše zaštitnički nastrojen, baš poput chihuehue. Papillon se mora početi i socijalizirati dosta rano i oduševit ćete se koliko brzo uči. 

9. Rotvajler

Rotvajler omiljen je pas zbog svojeg izgleda kao iz crtića - crna dlaka, velika glava i smeđe obrvice. Bezrazložno je često nazvan opasnim. Rotvajler vrlo brzo uči i neće mu dugo trebati da nauči naredbe. 

10. Australski govedar

 Australski govedar zadnji je na popisu 10 pasmina koje se najlakše treniraju te je svojom inteligencijom i snalažljivošću zaslužno našao svoje mjesto na ovoj listi. Ovaj prekrasan pas izuzetno je brz, a potrebno ga je voditi u duge šetnje. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Život i stil/ 21.12.2018. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LIJEPA GESTA

Donacija Rotary kluba Zagreb Alpha pučkoj kuhinji

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba