Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bolji život

7 savjeta za život Brene Brown - znanstvenice koja je osvojila svijet

'Empatija je protuotrov sramoti. Ako sram stavite u petrijevu posudu, za rast mu treba tajnost, tišina i sud', objašnjava Brown

Image
Foto: Instagram/brenebrown
Život i stil/ 7.2.2020. u 15:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Brown je istraživačica, govornica i znanstvenica. Kao istraživačica na Sveučilištu u Houstonu, posljednjih 16 godina proučava ranjivost, empatiju, sram i hrabrost. Njezin videozapis na TED Talku jedan je od najgledanijih u povijesti. Baš zato je jako dobro čuti i pročitati što ova pametna žena ima za reći. Pročitajte njezinih sedam savjeta za život. 

1. Empatija je protuotrov sramoti. Ako sram stavite u petrijevu posudu, za rast mu treba tajnost, tišina i sud. Ako stavite istu količinu srama u petrijevu posudu i  napunite ju empatijom, ona neće preživjeti. Ranjivost je naš put prema drugoj osobi.

2. Nemojte dopustiti da vas strah zaustavi. Ne radi se o pobjedi ili gubitku, nego o pokazivanju i viđenosti. Ako ćete nešto uraditi, sigurno će biti negativnih stvari. Ako je hrabrost vrijednost koja vam je važna, onda je to posljedica. Ako niste u areni gdje vas tuku, onda povratna informacija nije važna.

3. Imajte hrabrosti biti ranjivi. Imajte hrabrosti biti nesavršeni, vježbajte suosjećanje tako da ste dobri prema sebi i budite povezani dopuštajući sebi da budete ono što želite, i u potpunosti prigrlite ranjivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4. Povjerenje se gradi na malim trenucima. Povjerenje se zaslužuje malim trenucima, a na isti način možete izgubiti povjerenje.

5. Pouzdanost je konzistentnost. Učinite ono što rekli da ćete učiniti iznova i iznova. Ako ste pouzdani samo jednom, nećete dobiti povjerenje drugih

Upravo se čita

Image
JEDNOSTAVNO OČARAVA

U 'Miriše na ljubav' glumi Serkanovu i Edinu kćer: Evo tko je preslatka sedmogodišnja Maya Basol

6. Autentičnost je izbor.  Autentičnost je praksa. Ne probudite se kao autentična osoba. Morate svakodnevno izlaziti i reći sebi da ste autentični.

7. Suočite se sa sobom. Kad se nešto teško dogodi, prvo što naš mozak čini je da  pokušava to shvatiti. Onog trenutka kada se to dogodi, u našim glavama se stvara priča. Budite znatiželjni u vezi s tim emocijam i shvatite što se događa. Jednom kada intervenirate u emociju, možete ju prevladati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon, ne prije

Bolne grudi nakon menstruacije: koji su mogući razlozi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba