Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U svemu umjereno

Crveno meso i sir ipak su dobri za srce?

Je li crveno meso dobro za srce, pitanje je oko kojeg se u zadnje vrijeme lome koplja

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 31.8.2018. u 14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nedavna istraživanja sugeriraju da redovita konzumacija neobrađenog crvenog mesa i sira može smanjiti rizik od preuranjene smrti, poboljšavajući zdravlje srca.

Istraživači sa Sveučilišta McMaster u Kandai proveli su studiju na više od 218.000 odraslih osoba iz 50 država diljem svijeta, svrstavajući ih u pet kategorija prema njihovoj prehrani.

Rezultati studije su da je umjereno svakodnevno uživanje u mliječnim proizvodima i crvenom mesu, kao dijelu uravnoteže prehrane, može drastično smanjiti šanse za preuranjenu smrt.

Istraživači su predstavili svoje rezultate na konferenciji koju je organiziralo Europsko udruženje kardiologa u Muenchenu naglašavajući i da bi ljudi trebali paziti koliko unose rafiniranih ugljikohidrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Meso i mliječni proizvodi nisu loši ako ih unosima zajedno s puno voća, povrća, orašastih plodova, cjelovitih žitarica - i u umjerenim količinama.

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
'BOJIM SE SAMA SEBE'

Paulina ne jede desert koji je pripremila jer se boji: 'Ako budem sada jela, bojim se da će doći do eksplozije'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
žensko tijelo

Menstruacija poslije poroda: Što očekivati i kada stiže?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba