U svemu umjereno / Crveno meso i sir ipak su dobri za srce?

Image
Foto: Thinkstock

Je li crveno meso dobro za srce, pitanje je oko kojeg se u zadnje vrijeme lome koplja

31.8.2018.
14:00
Thinkstock
VOYO logo

Nedavna istraživanja sugeriraju da redovita konzumacija neobrađenog crvenog mesa i sira može smanjiti rizik od preuranjene smrti, poboljšavajući zdravlje srca.

Istraživači sa Sveučilišta McMaster u Kandai proveli su studiju na više od 218.000 odraslih osoba iz 50 država diljem svijeta, svrstavajući ih u pet kategorija prema njihovoj prehrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati studije su da je umjereno svakodnevno uživanje u mliječnim proizvodima i crvenom mesu, kao dijelu uravnoteže prehrane, može drastično smanjiti šanse za preuranjenu smrt.

Istraživači su predstavili svoje rezultate na konferenciji koju je organiziralo Europsko udruženje kardiologa u Muenchenu naglašavajući i da bi ljudi trebali paziti koliko unose rafiniranih ugljikohidrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso i mliječni proizvodi nisu loši ako ih unosima zajedno s puno voća, povrća, orašastih plodova, cjelovitih žitarica - i u umjerenim količinama.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo