Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
problem o kojem se šuti

Erektilna disfunkcija sve češća i kod mladih muškaraca!

Možete li vjerovati da čak svaki drugi muškarac srednjih godina ima problema s erektilnom disfunkcijom? Bez obzira na veliku učestalost, o ovoj se temi još uvijek nerado govori, a problem je to koji, ruku na srce, pogađa ne samo muškarce, nego indirektno i žene. Jedan hrabri muškarac s nama je podijelio svoje iskustvo, a mi smo istražili zašto je erektilna disfunkcija sve češći problem, čak i kod mlađih muškaraca.

RTL/ 16.10.2014. u 18:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Problem je stigao naglo i nenajavljeno. Trebala je to biti još jedna strastvena noć sa suprugom, no muškost našeg sugovornika nije slušala. Ostao je u šoku jer dogodilo mu se najgora noćna mora svakoga muškarca.

On sam naglašava kako nikada nije imao problema s erekcijom do svoje 55. godine.

Da stvar bude gora, sve je više mladih ljudi u tridesetima ili čak dvadesetim godinama kojima je alat otkazao poslušnost i svijet im se srušio. Većina njih poseže za tabletama za potenciju koje barem povremeno guta oko 300.000 Hrvata. Malo se tko odluči riješiti problem na pravi način - odlaskom stručnjaku, jer problem s erekcijom može upućivati na još ozbiljnije zdravstvene probleme.

"Mi smo obrađujući bolesnike s erektilnom disfunkcijom otkrili probleme s dijabetesom. Otkrili smo da imaju problema s hormonima hipofize koja se nalazi u mozgu. Erektilne funkcije mogu prethoditi i nekoliko mjeseci, a to je dokazano i u studijama, da se javljaju nekoliko mjeseci prije nego se pojave neki manifestni krvožilni problemi", upozorava urolog Dalibor Čičin-Šain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mehanizam erekcije jedan je od najkompliciranijih u tijelu. Stoga, uzroka poremećaja može biti mnogo, od neuroloških do psihogenih, jer strah od toga hoće li posao obaviti kako treba kod mnogih muškaraca izaziva blokadu. Jedan od manjih, ali najintrigantnijih mogućih uzroka je onaj o kojem se govori ispod glasa. Hormoni kojima se šopaju životinje mogu dovesti do hormonalnog disbalansa, pa muškarci proizvode manje testosterona, što može dovesti i do smanjene želje za seksom.

"Najbolja je preporuka kod muške populacije da se smanje namirnice koje su rizične, da se smanji unos masnoga mesa, suhomesnatih proizvoda i procesuirane hrane", naglasila je nutricionistica Karmen Matković.

Upravo se čita

Image
EMISIJA 'KAD SMO BILI MALI'

Znate li tko je ova slatkica s fotografije? 'Bila sam nesigurna kao dijete, uvijek u svom svijetu'

Zdravom i uravnoteženom prehranom smanjuje se rizik od erektilne disfunkcije. Ali daleko najveći uzrok problema je smanjen dotok krvi u penis. Što se odnedavno može liječiti suvremenim uređajem.

Linear shockwawe revolucionarna je terapija jer rješava ne samo simptome, već i uzrok problema stvarajući nove krvne žile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Aparat točno označava gdje su te točke, dvije u korijenu i dvije na tijelu penisa. Na svaku točku se aplicira određen broj udaraca koji su potpuno bezbolni. Cijeli tretman traje petanest minuta i potrebna su četiri takva tretmana u razmaku od tjedan dana. Može se očekivati mjesec do tri mjeseca od završetka tretmana, a to je vrijeme koje je potrebno da bi se u penisu stvorile nove krvne žile", istaknuo je Čičin- Šain.

Uspješnost metode je viskokih 70 posto, a liječnik je uspio pomoći i našem sugovorniku s početka priče.

Više pogledajte u prilogu!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
orginalnost i znatiželja

Kako prepoznati malog genijalca? 8 znakova da je vaše dijete nadareno

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba