Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Događa se svima

Najbolji način kako se brzo otrijezniti i riješiti dosadnog mamurluka

Kada popijete previše alkohola, treba vremena i odmora kako biste se otrijeznili. Ipak, postoji nekoliko načina da kratkoročno poboljšate situaciju

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 5.3.2018. u 11:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Važno je znati da čak i ako možete poboljšati budnost i svijest, nemojte voziti ili donositi važne odluke, sve dok alkohol potpuno ne izađe iz vašeg sustava. Ovisno o tome koliko ste alkohola konzumirali, može potrajati do nekoliko sati da se alkohol metabolizira iz tijela.

Ne postoji ništa što možete učiniti kako bi se smanjila koncentraciju alkohola u krvi, ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako bi se osjećali 'opreznije' i izgledali trijeznije:

1. Kava

Kofein može pomoći da se osjećate budnije, ali ne 'razbija' alkohol u tijelu. I samo zato što se osjećati svjesniji, ne znači da vam rasuđivanje nije narušeno i da niste opijeni od  alkohola u svom sustavu.

2. Hladan tuš

Hladni tuševi neće pomoći u snižavanju alkohola u krvi, ali od njega kratoročno možete biti budniji i živahniji. Zapamtite ipak da  hladni tuševi mogu biti povezani sa šokom i gubitkom svijesti kod nekih pijanih osoba. Ako pokušate ovaj pristup, pametno je da druga osoba bude s vam u stanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3. Jelo i piće

Jedenje i pijenje tekućine (ne alkohola), tijekom i poslije pijenja mogu usporiti apsorpciju alkohola u krvotok. Pijenje puno vode može pomoći kod dehidracije i ispiranja toksina iz tijela. I voćni sokovi koji sadrže fruktozu i vitamine B i C mogu pomoći jetri ispirati alkohol više uspješno. Iako pijenje soka može pomoći metabolizirati alkohol, to ne utječe na simptome opijenosti.

4. Spavanje

Spavanje je najbolji način da se otrijeznite. Spavanje omogućuje tijelu da se odmori i oporavi. Čak i kratki odmor može pomoći. Ali što više spvate, osjećat ćete se trijeznije, a  daje će dobiti više vremena da obavi svoj posao i metabolizira alkohol.

Upravo se čita

Image
obavezno pogledati

Da vam uljepšamo tmurni ponedjeljak: Trener Edo podijelio je najslađi video koji morate pogledati

5. Vježba

Vježba može pomoći probuditi tijelo i također može pomoći da alkohol brže metabolizira. Nakon vježbanja, možete biti svjesniji, ali i dalje smanjenje prosudbe.

6. Aktivni ugljen

Neki ljudi tvrde da im aktivni ugljen pomaže kod mamurluka, iako nema dokaza koji bi to potkrijepili. No, tko zna, možda će baš vama pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 5.3.2018. u 11:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ovo nismo znali!

Što će se dogoditi ako svaku večer pojedete žlicu meda?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba