Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Zbog uboda komarca

Noge joj toliko narasle da ne može iz kuće

Norma je zarobljenica svog tijela. Jedan ubod komarca već godinama ju drži prikovanom za krevet. Ona, naime, boluje od nekontroliranog rasta tkiva. Spasiti ju može jedino operacija koja joj doduše, neće omogućiti da hoda, ali će makar moći sjesti u invalidska kolica.

RTL/ 24.4.2013. u 18:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Norma svoj rodni Puerto Rico, iako u njemu živi, nije vidjela punih osam godina. Umjesto prekrasnih plaža ona sve ove godine gleda samo zidove vlastite sobe. Naime, zbog rijetkog I teškog oblika elefantijaze prikovana je za krevet. Jedino što može je gledati kako joj noge nekontrolirano rastu. A sve je počelo naizgled bezazlenim ubodom.  

Naime, ubo ju je komarac, te je otišla liječniku jer joj je oticala noga, liječnik je za sve okrivio celulitis. S pogrešnom dijagnozom otišla je kući I ubrzo shvatila da joj otiče I druga noga.

Od elefantijaze navodno boluje 120 milijuna ljudi. Naziv je dobila po slonu budući da ekstremiteti oboljelih rastu do enormnih, gotovo slonovskih proporcija. Najčešće se javlja uslijed upale limfne žlijezde ili uboda tropskih insekata.  

Norma se sa svojom bolešću pomirila. Zna da se neće izliječiti, ali zato s veseljem očekuje operaciju koja bi joj smanjila obujam nogu tako da barem može sjesti u invalidska kolica.  

Živi za dan kad će otići na plažu I gledati unuke kako se igraju. Jer sad o tome samo sanja unutar ova četiri zida na koja je osuđena.

RTL/ 24.4.2013. u 18:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nevidljiv

Vagus - lutajući živac zbog kojeg ne znate što vam je, a znate da vam je nešto...

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba