ono smo što jedemo / Tijelo će vam biti zahvalno: zamijenite životinjske proteine biljnima i izbjegnite bolesti

Image
Foto: Thinkstock

Studija je pokazala da se sa svakim 10-postotnim povećanjem unosa životinjskih proteina, rizik od smrti povećava za dva posto

9.8.2016.
11:27
Thinkstock
VOYO logo

Nisu svi proteini stvoreni jednaki, pokazuje nedavno istraživanje koje je objavila Harvardska medicinska škola u Bostonu, u državi Massachusetts. 

Studija je pokazala da se sa svakim 10-postotnim povećanjem unosa životinjskih proteina, rizik od smrti povećava za 2 posto, uzme li se u obzir način života,  tjelesna aktivnost, alkoholna pića, pušenje i debljina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da izvor proteina  znatno utječe na zdravlje, prema istraživanju u kojemu su stručnjaci pratili zdravlje 85.013 žena i 46.329 muškaraca tijekom 32, odnosno 26 godina.

Rečeno je da je utjecaj proteina još jači među pretilim osobama  ili osobama koje piju više alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nalazima studije, 36.115  ispitanika umrlo je - 8.851 od kardiovaskularnih bolesti, 13.159 od raka i 14.105 od drugih bolesti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo