Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
istraživanje

Znanstvenici potvrdili da uspjeh muškarca ovisi o ženi s kojom je u braku

Duboko u sebi, svatko zna koliko je njegov supružnik utjecao na uspjeh. Istraživači su odlučili proučiti i taj dio odnosa

Image
Foto: www.profimedia.hr
Život i stil/ 28.1.2020. u 10:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako zavjeti na vjenčanju glase "u dobru i zlu, u bogatstvu i siromaštvu" izgleda da odabiru pravog životnog partnera može pomoći u uspjehu. Na primjer, Barack Obama svoj politički uspjeh pripisuje svojoj supruzi. Znanost je također objasnila da to nisu samo prazne riječi.

Duboko u sebi, svatko zna koliko je njegov supružnik utjecao na uspjeh. Istraživanje koje je objavilo Sveučilište Carnegie Mellon potvrdilo je ono što kaže Barack Obama. Istraživači tvrde da žene i muškarci koji imaju supružnike koji im pružaju podršku imaju veće izglede za uspjeh u životu.

U eksperimentu je sudjelovalo 163 para, dali su im jednostavne zadatke i zagonetke te su pratili način na kojih ih parovi rješavaju i kako komuniciraju prije donošenja konačne odluke i odluke hoće li se boriti za nagradu. Bilo je sudionika koji su se međusonmo ohrabrivali na borbu za nagradu, dok je bilo i onih čiji supružnici nisu bili uvjereni, anisu ni davali podršku, piše Brightside.

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
www.pixabay.com

(Foto: Pixabay.com)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Štoviše, istraživači su provjerili iste parove šest mjeseci kasnije i otkrili su da su oni koji su prihvatili izazov i nadmetali se za nagradu, doživjeli više osobnog rasta i tvrdili su da imaju više sreće i blagostanja od onih koji su odbili.

To nije jedino istraživanje na ovu temu. Istraživači sa Sveučilišta Washington u St. Louisu također su proveli istraživanje kako bi dokazali da uspjeh pojedinca ne ovisi samo o njemu - i supružnik igra ogromnu ulogu. Svjesnost partnera i pragmatizam su ključni elementi za uspjeh supružnika. Naravno, podraška partnera je važna bez obzira radi li se muškarcu ili ženi.

Upravo se čita

Image
'ne voli samo žene već i novac'

Prava sapunica u Sikirevcima, a u glavnoj ulozi župnik: 'Sumnjao sam da se moja supruga dopisuje s nekim...'

Život i stil/ 28.1.2020. u 10:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pozitivni učinci nakon 28 dana

Znate li što će se dogodite prestanete li pušiti marihuanu mjesec dana?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba