Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vaše je samo da uživate

Izumljen kondom koji se podmazuje u dodiru s kožom

Opširna testiranja nove generacije samopodmazujućih lateks kondoma počinju dogodine na parovima

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 29.10.2018. u 7:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kondom je sinonim za siguran seks i najpopularniji način zaštite tijekom spolnog odnosa. Proizvođači su otišli korak dalje i najavili novu generaciju kondoma koju bismo mogli nazvati pametnom. Izumili su kondom od lateksa koji se u dodiru s kožom sam podmazuje. Ovakvi kondomi bit će puno izdržljiviji, neće pucati i bolje će štititi od spolnih bolesti.

Bez lubrikanta seks može biti bolan, a kondom može puknuti ili skliznuti s penisa. Lubrikant je moguće naknadno nanijeti, no to znači prekid seksualnog odnosa i dekoncentraciju za aktere.

Nova generacija samopodmazujućih prezervativa može izdržati 1000 penetriranja tijekom odnosa bez trošenja lubrikanta. znanstvenici dodaju kako odnos inače traje puno kraće, no ima iznimaka. 

Tijekom testiranja novog kondoma za usporedbu su korišteni klasični koji su bili podmazani lubrikantom. Oni su izdržali 600 penetriranja. Ocjenjivana je i klizavost kondoma, a 33 para koja su sudjelovala u eksperimentu, rekla su da je puno bolji po tom pitanju novi kondom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Kad je suh malo je ljigav, ali u dodiru s vodom ili prirodnim tekućinama postaje vrlo klizav. Potrebno je zaiosta vrlo alo tekućine da ga aktivirate", kaže Markj Grinstaff, profesor sa Sveučilišta u Bostonu. Klinička istraživanja nove generacije samopodmazujućih lateks kondoma na parovima počinju iduće godine. 

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
INTERVJU

Youtuber Adam Noa za RTL.hr: 'Prijavio sam se na Doru, napisao knjigu o sebi, a život mi je promijenila nesreća'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ljubavni trokut

Psiholog otkriva može li se ikad više vjerovati preljubniku

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba