Nije toliko neobično :)

Najstariji supružnici na svijetu otkrili tajnu 80 godina dugog braka

Supružnici zajedno imaju 208 godina života i slave 80 godina braka!

Image
Foto: Thinkstock
Hina/ 4.9.2018. u 13:17

Japan je poznat po velikom broju stogodišnjaka, a odnedavno je u toj zemlji postavljen još jedan rekord, ovaj put supružnika koji zajedno imaju 208 godina života i proslavljaju 80 godina braka. Stogodišnja Miyako tvrdi da je za to zaslužna ona, odnosno njezino - strpljenje. 

Image
TO NISMO ZNALI

Evo koje su savršene godine za stupiti u brak - ako želite da potraje

Image
TO NISMO ZNALI

Evo koje su savršene godine za stupiti u brak - ako želite da potraje

Masao Matsumoto (108) i njegova supruga Miyako (100) su i službeno, po podacima Guinnessove knjige rekorda, najstariji supružnici na svijetu. Vjenčali su se u listopadu 1937. godine. 

"Jako mi je drago. Taj brak je zapravo potrajao zahvaljujući mojem strpljenju", kaže uz smijeh Miyako, pozirajući u domu umirovljenika sa suprugom i ostalim članovima brojne obitelji ispred uokvirenog certifikata o broju godina braka.

Bračni par Matsumoto nije nikada uspio realizirati ceremoniju vjenčanja s obzirom na to da se Japan u to doba spremao za rat, a Masao je poslan u vojsku, no to ih nije spriječilo da zasnuju veliku obitelj. Imaju dvadesetpetero unučadi, a posljednji unuk rođen je u kolovozu. 

"Ušli su u zadnje poglavlje svojih života. Počašćeni su što su dobili ovu potvrdu. Želim im da nastave spokojno živjeti", rekla je njihova kći Hiromi. 

Japanci su poznati po najduljem životnom vijeku u svijetu. Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je podatak po kojemu su po duljini životnog vijeka stanovnici te zemlje na drugome mjestu s prosječno navršene 82 godine života, odmah nakon stanovnika Hong Konga.

Upravo se čita

Image
inspekcija će utvrditi

O smrti Matijanića oglasio se djelatnik Hitne: 'Nepotrebno se diže hajka na hitnu pomoć i ravnatelja Luetića'

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Hina/ 4.9.2018. u 13:17

Više s weba

Pročitajte još

Image
vrijeme mirovanja

Što se događa s vaginom nakon dugog perioda bez seksa?

Više s weba