isprobali su je

Seks više neće biti isti: korak smo bliže muškoj kontracepcijskoj piluli

Gotovo 60 godina od otkrića antibaby pilula za žene, stiže i kontracepcijska pilula za muškarce

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 26.3.2019. u 12:16

 Rezultati nedavno provedenog istraživanja na Sveučilištu Washington i u laboratoriju LA Bio Medu pokazali su da smo korak bliže muškoj oralnoj kontracepciji.

U istraživanju su sudjelovala 40-orica zdravih muškaraca. Desetorica su dobila placebo, dok su ostala 30-orica muškaraca 28 dana uzimala lijek 11-beta-MNTDC, odnosno kontraceptiv. Dio ih je pio dozu od 200 grama, a dio od 400, uz objed.

Spomenuti lijek sadrži vrstu progesterona koja blokira hormone LH i FSH zadužene za stvaranje sperme te androgen koji nadomješta nedostatak testosterona i balasnira muške hormone. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

"S obzirom da smo lijekom obustavili stvaranje testosterona u testisima, morali smo nekako osigurati da se ostale kemijske reakcije u tijelu odvijaju neometano te da muškarac i dalje ostane muškarac.

Zbog toga je tu androgen. Zahvaljujući njemu muškarac će i dalje, bez obzra na estrogen koji neutralizira testosteron, imati sva muška obilježja - dubok glas, dlakave ruke i prsa, kosu, tjelesnu masu i spolni nagon", objašnjava voditelj studije Stephanie Page. No, lijek treba usavršiti jer je testiranje na muškarcima pokazalo da ipak ima nuspojave. 

Upravo se čita

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

Nakon 28 dana uzimanja kontracepcijskih pilula, rezultati su bili ovakvi: svi su ispitanici imali jednako aktivan seksualni život kao i kad nisu uzimali kontraceptiv, četvorica su prijavila glavobolje, umor i pojavu akni, petorica blago smanjen libido i dvojica blagu erektilnu disfunkciju.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 26.3.2019. u 12:16

Više s weba

Pročitajte još

Image
Psiholozi kažu

Zašto partneri varaju? Razlozi bi vas mogli iznenaditi

Više s weba