Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
evo što je najbitnije

Studija otkrila: Muškarci koji na ovaj način doživljavaju svoju ženu su najsretniji

Ono što je zanimljivo je da su rezultati bili isti bez obzira na dob partnera, spol, prihode, zdravlje, društveni status

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 19.7.2019. u 15:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada u vezi ili braku prolazimo kroz teško razdoblje, skloni smo za probleme okrivljavati partnera. Zaboravljamo da je za sreću bitno djelovati u tandemu. Studija koja je nedavno objavljena u časopisu Journal of Happiness Studies pokazala je da su najsretniji oni parovi u kojima su partneri jedno drugome najbolji prijatelji. 

Znanstvenici su proučavali parove u braku i parove u izvanbračnim zajednicama. Gotovo polovica ispitanih rekla je da im je njihov partner najbolji prijatelj. Nakon što su pomno izanalizirali podatke došli su do zaključka da su muškarci koji svoje žene doživljavaju kao najbolje prijateljice dvostruko sretniji od onih koji to ne čine.

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ono što je zanimljivo je da su rezultati bili isti bez obzira na dob partnera, spol, prihode, zdravlje, društveni status, no razlika se vidjela kod bračnog statusa. Muškarci oženjeni za najbolje prijateljice bili su sretniji od muškaraca koji su sa svojim najbljim prijateljicama bili u izvanbračnim zajednicama. Kad smo kod žena, situacija je malo drugačija. Na pitanje kako doživljavaju svoje muževe rijetke su odgovarale da su im najbolji prijatelji. 

Istraživanje je pokazalo da brak ima pozitivan utjecaj na život pojedinca i to dugoročno, a ako su partneri jedno drugome i najbolji prijatelji, taj je brak neraskidiv. 

Upravo se čita

Image
INTERVJU

Youtuber Adam Noa za RTL.hr: 'Prijavio sam se na Doru, napisao knjigu o sebi, a život mi je promijenila nesreća'

Najbolji prijatelj je osoba u našem životu na koju se uvijek možemo osloniti, koja je uvijek tu za nas, bez obzira što se dogodilo. Ne promišljamo dvaput prije, no što toj osobi otkrijemo naše najdublje tajne ili strahove. Sada zamislite da je ta osoba vaš bračni drug. Ne bi li to učinilo čuda za vaš brak?

"Sjajno je ako vam je bračni partner najbolji prijatelj, no bitno je imati bliske odnose i s drugim ljudima. Ako vam je partner jedini najbolji prijatelj, mogli biste pomiješati romantičnu i prijateljsku perspektivu odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glavna razlika ova dva odnosa je što romantični traži ekskluzivitet, dok prijateljski nema taj uvjet. Ako ih slučajno pomiješate može se dogoditi da od partnera tražite da vi budete jedini njegov prijatelj", kaže terapeut i životni trener Ashish Sehgal za portal Times of India. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ulja pod plahtama

Što više, to bolje: 4 najbolja prirodna lubrikanta prema preporuci ginekologa

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba