Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Uzgoj u teglama

Drvo u tegli - kako odabrati pravo drvo u tegli

Razmišljate o kupnji drveta u tegli? Otkrijte na što sve trebate obratiti pozornost kada birate drvo u tegli te kako se treba brinuti za drvo u tegli

Image

Kako se rade mini vrtovi u tegli?

Foto: Pixabay
Život i stil/ 19.4.2019. u 23:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako već neko vrijeme razmišljate da nabavite ukrasna stabla koja cvjetaju i koja će uljepšati vaš vrt, neka to bude vaše drvo u tegli kojim ćete se ponositi.

Japanski javor idealan je da bude i vaše prvo drvo u tegli jer očarava svojom nevjerojatnom ljepotom i raznolikim bojama listova. 
Tijekom godine, javorovi listovi mijenjaju boju koja varira promjenom godišnjih doba i vremenskih (ne)prilika. Raste malom brzinom pa se može se uzgajati i na balkonu ili terasi, samo u nešto većoj tegli. Najbolje uspijeva na sunčanom ili polusjenovitom mjestu u vrtu, a naročito je važno da ga se redovito zalijeva. 
Japanski javor poznat je po tome što nešto teže podnosi visoke temperature i sušu.

Drvo u tegli može biti i neko drvo mediteranskog podritla, kao npr. lovor, limun, naranča i sl. Odličan izbor za drvo u tegli je i drvo novca.

Kod odabira bora za drvo u tegli, vodite računa o tome da bor u tegli mora biti zdrav i dobro razvijen. Ako možete, bilo bi dobro da provjerite korijen. Ako je neposredno prije prodaje izvađen iz zemlje i samo uguran u lanac, moći ćete vidjeti glavno korijenje, dok će sitnog biti jako malo. Imajte na umu da e takvo drvce može osušiti kad ga posadite.
Birajte patuljaste borove, spororastuće sorte jer će vam crnogorica brzo prerasti teglu i tako će zasjeniti ostale biljke u vrtu. 
Prije unošenja tegle u kuću, drvo u tegli držite  nekoliko dana u garaži koju ne grijete. Tako će se lakše priviknuti na promjenu temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svaki dan provjeravajte vlažnost supstrata koji se nalazi u posudi. Sustrat za drvo u tegli ne smije biti suh, ali ni previše vlažan.

Kako zaštititi drvo u tegli?

Upravo se čita

Image
JOVANOVA DRAGA

Sjećate li se nje? Evo kako Paulina iz 'Ljubav je na selu' izgleda danas

Ako ga sadite na nekom vjetrovitom mjestu, bilo bi dobro da ga privežete uz kolac. Ako drvo ostavljate u tegli do sljedeće sezone, onda je potrebno držati ga na nekom zaštićenom mjestu i teglu bi trebali omotati zaštitnim materijalom, kako ne bi smrznula. Morate paziti na zalijevanje.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Život i stil/ 19.4.2019. u 23:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ekologija

Recikliranje stiropora - mjesta za reciklažu stiropora

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba