Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SIMBOL ŽIVOTA I POVEZANOSTI S PRIRODOM

Drvo života simbolika: otkrijte pravo značenje drva života

Drvo života jedna je od najpopularnijih ukrasnih biljaka današnjice. No, koja je zapravo njegova simbolika i što njegovo ime uopće znači?

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 28.2.2017. u 3:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Drvo života dekorativna je biljka koju ljudi sve češće biraju za držanje u stanu ili eventualno na balkonu. Simbolika ovog drva je različita, a ona ovisi o mitovima i o religiji u kojoj se spominje.

Drvo života oduvijek je značilo neraskidivu i savršenu vezu između Neba i Zemlje, nešto slično snazi prirode. Jedan od naroda koji se naročito isticao u svojoj povezanosti s prirodom jesu stari Kelti. Drvo života čak je i tradicionalni keltski simbol koji dokazuje kolko su Kelti zapravo bili sjedinjeni s prirodom. Keltski simbol drva života simbol je prirode, snage, mudrosti i vječnog života.

Drvo života za Slavene je značio, ni manje ni više, nego simbol života, nešto od čega je sve počelo. Stari Slaveni također su vjerovali da nakon smrti njihove duše odlaze u stablo i tamo ostaju vječno.

Slična analogna vjerovanja vežu se i uz nordijsku te germansku mitologiju. Drvo života također je usko povezano uz židovsku Kabbalu prema kojoj predstavlja božansku protkanost svega fizičkoga, ali i nebeskoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
osobni dokumenti

Provjera VAT broja - što je VAT broj i kako ga provjeriti?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba