Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
UKRASNA GRMOLIKA VRBA

Japanska vrba: ukrasno drvo koje će uljepšati vaš vrt

Japanska vrba vrlo je popularna biljka za ukrašavanje vrtova, a sasvim je jednostavna za uzgoj i održavanje

Image
Foto: Wikimedia
Život i stil/ 11.4.2017. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vrba je rasprostranjeno drvo koja možemo pronaći na našim prostorima. Prvenstveno se uzgaja zbog atraktivne forme stabla i krošnje te tako svakom vrtu daje posebnu čar. Razlikujemo mnogo različitih vrsta vrbe, a japanska vrba zasigurno je jedna od ljepših.

Porijeklo i karakteristike japanske vrbe

Iako vrba najčešće raste kao drvo, u nekim slučajevima zna poprimiti oblik većeg grma. Jedna od takvih je i japanska vrba, vrsta koju možemo opisati kao lijepo listopadno drvce šarenog lišća.

Japanska vrba (lat. Salix integra) pripada porodici Salicaceae, raznolikoj porodici vrba koja obuhvaća preko 300-tinjak vrsta srodnih drveća i grmova. Listovi japanske vrbe su sitni, bijelošareni sa zagasitim ružičastim sjajem i mirisnim cvjetovima.

Pravilan uzgoj i održavanje

Kad je riječ o sadnji i uzgoju, japanska vrba nije zahtjevna te je mogu uzgajati i najveći početnici. Poznato je da sve vrbe, pa tako ni japanska nije iznimka, obožavaju vodu i mnogo sunčeva svjetla. Mogli bismo reći da japanska vrba najbolje uspijeva na vlažnom, hranjivom tlu te na mjestu gdje joj je većim dijelom dana omogućena prirodna svjetlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Japanska vrba osjetljiva je na hladnoću, mraz i niske temperature, zbog čega joj je zimi potrebna dodatna zaštita. Osim obavezne zaštite, svake jeseni vrba zahtijeva orezivanje čime joj pospješujemo rast i daljnji razvoj. Sve grane dovoljno je skratiti desetak centimetara.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
PRIJAVI SE U NOVU SEZONU!

Gdje su danas pobjednici 'Superpara'? Jedni spremaju vjenčanje, drugi ljetos dobili prinovu, a treći se bacili u poljoprivredu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
književnost

Znate li koje su vrste lirskih pjesama?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba