ČUVANJE SUHIH SMOKAVA / Skladištenje suhih smokava: savjeti za sušenje i čuvanje

Image
Foto: Pixabay

Pravilno skladištenje suhih smokava pomoći će smokvama u zadržavanju okusa, svježine i nutritivnih svojstava kojima raspolažu

16.11.2017.
21:48
Pixabay
VOYO logo

Suhe smokve poznate su po vitaminima, mineralima i antioksidansima koji učinkovito djeluju na očuvanje našeg zdravlja. Za vas smo pripremili praktične savjete za sušenje, čuvanje i skladištenje suhih smokava.

Suhe smokve imaju visoku energetsku i nutritivnu vrijednost. Obiluju važnim vitaminima, mineralima, proteinima, aminokiselinama, vlaknima te beta-karotenom. Zahvaljujući sastojcima koje sadrže, suhe smokve pomažu u očuvanju zdravlja. Snižavaju količinu sećera u krvi, smanjuju kolesterol, uravnotežavaju probavu, potiču mršavljenje te usporavaju proces starenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suhe smokve dobivaju se procesom sumperiranja kako bi bi se spriječila fermentacija tijekom sušenja. Tako smokve dobivaju ljepšu boju, a opet zadržavaju svoju svježinu i izvorni okus. Za sušenje birajte samo svježe, zrelo i zdravo voće jer bi u protivnom moglo doći do brzog kvarenja. Najbolje ih je sušiti na suncu, u prosjeku oko pet sati.

Nakon sušenja, suhe smokve možete skladištiti u hladnjaku ili suhim i prozračnim prostorijama. Idealna temperatura za čuvanje suhih smokava kreće se od deset do 12 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo