SUŠENJE ZAČINSKOG BILJA / Sušenje ružmarina u samo nekoliko koraka

Image
Foto: Pixabay

Sušenje ružmarina nije zahtjevan ni kompliciran postupak, ali je potrebno držati se određenih uputa

25.3.2018.
10:47
Pixabay
VOYO logo

Sušeni ružmarin začinsko je bilje koje možemo koristiti kao dodatak mnogim jelima kada god poželimo. Da bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za sušenje ružmarina u nekoliko koraka.

Ružmarin se danas smatra najzdravijim mediteranskim začinom, a može se uzgajati i za dobivanje eteričnog ulja. Zbog aromatičnog mirisa i specifičnog okusa, ružmarin svakom jelu daje osvježavajuću aromu. Možemo ga čuvati na različite načine, a najjednostavnije je sušenje. Sam postupak sušenja ružmarina nije zahtjevan ni kompliciran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružmarin je najprije potrebno dobro oprati, a zatim ga staviti na papir za pečenje. Začinsko bilje stavljamo u hladnjak na 10-ak dana, a nakon sušenja ružmarin je najbolje čuvati u zatvorenoj vrećici. Idealno mjesto za držanje sušenog ružmarina je hladno i nešto mračnije mjesto u kuhinji ili podrumu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo