Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
svaka kuna je važna

Naša skrivena kamera otkrit će vam gdje se sve možete cjenkati!

Svi znate nekoga tko je, zbog svoje sposobnosti cjenkanja zaslužio medalju. No, ni takvi maheri ne znaju da se danas cjenkati možete bilo gdje. Idu Balen poslali smo u salon namještaja, u trgovinu odjećom, pa čak i hranom. Gdje je i za koje artikle uspjela sniziti cijenu?

RTL/ 9.10.2014. u 18:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Teška su vremena i svaka kuna nam je važna. Upravo zbog toga odlučili smo provjeriti gdje možemo ostvariti popuste i na koji način. No, da bismo dobili stvarnu sliku odlučili smo napraviti skrivenu kameru. Prići ćemo prodavačima, koji neće znati da imamo bubicu, koja je ovdje zakačena i malu kamericu i vidjeti što možemo dobiti.

Za početak ćemo se pokušati jeftinije odjenuti. Na ulazu stoji natpis o popustima. No mi bismo cijenu htjeli dodatno sniziti.

Probat ćemo jeftinije proći s elementima za kupaonicu. Kad nam je bila ponuđena jedna cijena, niže od toga nije išlo. No, trud koji je pokazao trgovac je neizmjeran. Iskusan u svom poslu, a uz to topao, srdačno nam je posvetio vrijeme kako bi nam olakšao.

Od silnog hodanja smo ogladnjeli. Jako bi nam pasala pizza, ali, ona košta 11 kuna. Mi imamo samo sedam.

"Je l' se može dobit za sedam kuna pizza?", upitali smo prodavačicu koja nema je odgovorila: "Ne, pizza je 11 kuna, ali imate ovo od 6 i pol, od špinata".

Dakle, ova nas prodavačica ne bi pustila da odemo gladni. Nimalo zbunjena zbog našeg pitanja, bez podcjenjivačkog pogleda spremno je našla zalogaj od kojeg ćemo se najesti za onoliko novca koliko imamo.

Iako još nismo ostvarili nikakav popust možemo zaključiti da imamo zaista uslužne i ljubazne trgovce. Možda ćemo više sreće imati s namještajem. Za oko nam je zapeo komplet za blagovaonicu. Molimo djelatnicu da pita voditelja možemo li ostvariti popust.

I ovoga puta ugodna atmosfera i maksimalo izlaženje u susret. Tri tisuće kuna popusta, posve lijep iznos. Pozamašni iznosi nalaze se na artiklima u trgovini s markiranom odjećom. Jakna je gotovo tri tisuće kuna. Nama preskupo, možemo li ovdje spustiti cijenu?

"Nije do nas. Mislim, mogu pitati voditeljicu, ali čisto sumnjam. Do sad nikome nije davala popust jer onda znate, tako će tražit i još neki koji potroše i više od pet i onda ne možeš izaći u susret. Jedino ako imate karticu to je pet deset do 15 posto ili sad imamo akciju na neke brendove", kazali su nam.

I ovo je mali eksperiment čiji nas je rezultat više nego ugodno iznenadio. Dakle, ušli smo u butik u kojem su navikli na kupce dubljeg džepa. Pomislili smo da će nas kada kažemo kako nemamo dovoljno novca uljudno ispratiti i uputiti u neku jeftiniju trgovinu. Ipak, zbog strpljenja i ljubaznosti prodavačice nismo se osjećali kao uljezi. Slična situacija i s obućom.

"Mi smo vam maloprodaja. Ne možemo kasom manipulirati. Imamo deset posto popust na gotovinu", bio je njihov odgovor.

No, ono što nas i vas vjerojatno najviše zanima je možemo li sniziti cijene namirnica....

Iako je većina pokušaja na tome i ostala, osjećaj u nama nije gorak. Prodavači nas ni jednom gestom nisu ponizili zbog nedostatka novca. Mnogi su nam uputili saveznički, 'znam kako vam je', pogled. A bezbroj ponuđenih kombinacija pri kupnji, potvrđuje da ćemo doista jeftinije proći ako se usudimo pitati. Jer nema glupih pitanja - samo odgovora.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Povjerenje na prvom mjestu

Gefufna, cincilator i 'malo' potrošeni diskovi: automehaničar je kao frizer... kad nađete dobrog, ne puštate ga

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba