Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Odgoj pasa

Američki staford terijer odgoj: pravim odgojem do najboljeg prijatelja

Američki staford terijer odgoj uvijek je delikatna tema. Ovi su ljepotani na glasu su kao agresivni, ali bez opravdanja. Otkrijte ono bitno za odgoj ove pasmine

Image

imena za staforda

Foto: Pixabay
Život i stil/ 29.11.2018. u 19:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američki staford terijer odgoj nekako je uvijek "tabu" tema kod vlasnika pasa, a najčešće je ovaj prekrasan pas na glasu kao agresivan. Istina je da se radi o temperamentnoj vrsti pa je tako socijalizacija i odgoj od najranije dobi apsolutno obvezan. 

Uz ljubavi i trud, ipak, ovi će psi, kao i svi drugi, postati prave male maze i poslušni ljubimci. 

Američki staford terijer odgoj - ključno za uspjeh

Ovi mišićavi psi odgajani su desetljećima za borbu. Stafordi su izrazito odani psi i slušaju svog vlasnika, ali bitno je da znaju tko je autoritet. Isto tako - socijalizacija je obvezna kako ne bi razvili agresiju prema drugim psima.

Štence treba namjerno spajati s drugim psima koji se od njih razlikuju po vrsti, spolu, veličini i dobi. Na taj će se način naviknuti na drugačije i nove pse i neće imati teritorijalni ili zaštitnički stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američki staford terijer odgoj podrazumijeva dresuru i niz vježbi kako bi uspostavili potpunu kontrolu nad svojim psom odnosno mogli biti sigurni da će vas u bilo kojem trenutku poslušati. Ovo, naravno, nije nemoguća misija, ali traži dosta vremena i fokusa vlasnika koji u odgoji 'stafa' igra ključnu ulogu. 

Osigurajte američkom stafordu dovoljno kretanja, igre, trčanja i druženja kako bi se mogli 'ispuhati' i riješiti energije. 

Upravo se čita

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 29.11.2018. u 19:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba