Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Pas za djecu

Bostonski terijer: otkrijte čari i vrline bostonskog terijera

Zanima vas kakav je karakter bostonskog terijera? Donosimo vam informacije pomoću kojih možete odlučiti je li bostonski terijer idealan pas za vas

Image

bostonski terijer

Foto: Pixabay.com
Život i stil/ 16.3.2017. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bostonski terijer je odličan pas za obitelji s djecom jer je dobrog ponašanja, pametan i nadasve pažjiv. Veliku popularnost stekao je u Sjevernoj Americi zbog svog živahnog i zabavnog karaktera. Iako nosi naziv ''terijer'', nema želje da napadne i jako voli biti u ljudskom društvu. No, imajte na umu da će mužjaci izazivati druge pse, ako osjete da su prijetnja njihovom teritoriju.

Fizičke karakteristike

Ovi psi imaju četvrtastu glavu i plosnatu lubanju te kratku njušku. Oči su im velike i okrugle te su međusobno udaljene. Uši su male i tanke te su uspravne i postavljene na uglovima glave. Tijelo je kratko i proporcionalno, a oni se kreću lako i graciozno. Dlaka im može biti prugasta, bolje tuljana ili crno-bijela. Rep bostonskog terijera je kratak i sužava se prema vrhu te je nisko postavljen. Visoki su oko 30 do 40 cm i uzgajaju se tri tipa ove pasmine: oni koji su lagani do 7 kila, srednji od 7 do 8,5 kila te teški, čija težina iznosi 8,5 do 11 kila.

Pas za djecu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

To je pasmina koja je nastala križanjem engleskog buldoga, boksera, izumrlog bijelog terijera i bulterijera. Bostonski terijer snažne je građe i ima kratku, tanku i sjajnu dlaku koja je ravna i ne opada, što ju čini lakom za održavanje. Ono što ga čini vrlo poželjnim kućnim ljubimcem jer njegova privrženost i strpljivost s djecom. Vrlo je inteligentan i instinktivno dobro odgojen. Posjeduje i vrline kućnog čuvara te se može čuvati i u stanu i u kući. Bostonski terijer traži umjerenu razinu aktivnosti.

Život i stil/ 16.3.2017. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba