Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Kunići

Kako se igrati sa kunićem

Ako ste dobili kunića za kućnog ljubimca i ako je još uvijek mali, sigurno se pitate koje mu igračke možete dati da se kunić ne ozlijedi i kako se igrati sa kunićem

Image

kako se igrati sa kunićem

Foto: Pixabay
Život i stil/ 28.4.2019. u 10:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Preporuka za sve koji se pitaju kako se igrati sa kunićem, je da se počnu igrati čim prije, jer igračke kod kunića osiguravaju mentalnu stimulaciju, tjelesnu vježbu ali i čuvaju vaš dom od uništavanja.

Kunići, bez izazovnih aktivnosti koje bi ga okupirale, kada niste kod kuće, se dosađuju, a dosada može dovesti do depresije i/ili prekomjerne destrukcije.
Ovo će posebno biti naglašeno ako imate samo jednog kunića pa je u tom slučaju vrlo važno znati kako se igrati sa kunićem.

Svakog kunića igra drži zainteresiranim za okolinu i omogućava mu konstantno učenje i napredovanje. Također, bit će mu velika pomoć u ispunjavanju fizičkih potreba, odnosno u sprečavanju stvaranja prekomjerne tjelesne težine vašeg ljubimca.

Na tržištu možete pronaći razne loptice i šuplje kuglice u koje se stave poslastice za glodavce ili sjemenke, pa njenim kotrljanjem poslastice ispadaju, a sve skupa će jako zabaviti i zainteresirati kuniće. Napravite i tunelčiće za kuniće, kroz koje se mogu provlačiti ili spavati u njima.
Napravite barem dva ulaza u kutiju, unutra neku pregradu i/ili rampu, kat ili dva... Kutiju možete napuniti sa sijenom da u njoj mogu ležati, kopati, razbacivati... 
Evo još nekih prijedloga kako se igrati sa kunićem. Možete improvizirati s igračkama za mačke (npr. loptice koje zveckaju), ili igračkama za djecu (npr. zvečke, plastični ključevi - uglavnom sve što zvecka), zatim kartonskim kutijama ili rolama od toaletnog papira i papirnatih ručnika.
No ako primijetite da grickaju karton ipak odaberite neku drugu varijantu. Možete upotrijebiti i plastične cijevi kojima treba obraditi rubove da se ne povrijede.
Sve druge igračke na sličnu temu, koje se mogu gurati i okretati, lopte svih veličina i sl. biti će odličan odabir ako niste sigurni kako se igrati sa kunićem.
Što ima više prostora za igru i trčanje, to će i kunić biti sretniji i zahvalniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽIVOTINJSKI SVIJET

Stršljeni zimi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba