Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Kućni ljubimci

Znate li kako zaštiti psa od muha?

Svake godine prije sezone koja tjera muhe na izlazak van, treba se pobrinuti i na vrijeme pripremiti sve kako zaštiti psa od muha i tako spriječiti zarazu ljubimca

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 21.8.2018. u 17:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dolaskom vrućina bude se muhe i komarci koji uz već aktivne buhe i krpelje zadaju probleme svim vlasnicima pasa te još više samim psima.

Kućne muhe neće bosti niti sisati krv, ali su vrlo opasne jer mogu prenijeti niz zaraznih bolesti. Kako za nas tako su još i više opasnost za naše kućne ljubimce. Ovdje ćemo posebno govoriti kako zaštiti psa od muha. Muhe nisu nikako poželjne u kući, niti u blizini hrane koju dajete psu.

Muhe su često u dodiru s izmetom, otpacima i prljavštinom. Pa tako kada dolaze na hranu ili na samoga psa, trljanjem nožica i krila mogu ispustiti razne štetne stvari i mikroorganizme. U svoj toj prljavštini može se nalaziti preko nekoliko tisuća bakterija. Iako neke od njih nisu opasne, neke ipak mogu izazvati razne bolesti, a da ne spominjemo koliko su dosadne.

Stoga je dobro podsjetiti još jednom sve vlasnike pasa da nabave proizvode koji sprječavaju i suzbijaju infestacije pasa buhama i krpeljima te imaju repelentni učinak na komarce i stajsku muhu. Veterinari preporučuju  da se na vrijeme pobrinete kako zaštiti psa od muha jer je to pomoć u suzbijanju alergijskog dermatitisa pasa uzrokovanog buhama, a umanjuju se i opasnosti prijenosa bolesti posredovanih krpeljima, te umanjuju mogućnosti prijenosa bolesti posredovanih komarcima i insektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Postoje još neki prirodni načini kako zaštiti psa od muha pa tako u zdjelicu mlake vode stavite par žlica jabučnog octa, namočite krpu i prebrišite psa. Ocat odbija muhe i komarce, ali i buhe, a dobar je i za dlaku.

Također se preporučuje ljeti žlicu jabučnog octa staviti u vodu za piće (jedna jušna žlica na veliku zdjelu vode) - to dobro djeluje na probavni sistem, a dodatni bonus je što vodu s octom izbjegavaju komarci i muhe.

Upravo se čita

Image
drama na bazenima

Posjetitelj Tuheljskih toplica: 'Žena je povraćala, zaposlenik je drugom zaposleniku vikao: Bježi van, curi!'

Lavanda je poznato mediteransko bilje koje će vašem balkonu i dvorištu dati poseban čar. Osim što je lijepa i dobro miriši, poznata je po tome da uspješno tjera muhe, komarce i ostale insekte. Osim što će pomoći vama, to je još jedan dobar način kako zaštiti psa od muha.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Život i stil/ 21.8.2018. u 17:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ribe

Razlika između brancina i orade

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba