hrabar odlazak / 'Benedikt XVI. je vizionar koji je započeo novo razdoblje Crkve'

"Koliko god je to senzacionalno, ova vijest otkriva Benedikta XVI. kao čovjeka silne inteligencije, velikog teologa i intelektualca. S druge strane, on je jako hrabra osoba. On je vizionar. Hrabar je jer je rekao 'nemam više snage'. Dakle, bez obzira koliko god je inteligentan, prepoznao je da njegove snage popuštaju i shvatio je kako mora otići s tog časnog položaja", pojasnio je mons. dr. Juraj Kolarić.

12.2.2013.
18:59
VOYO logo

Mons. dr. Juraj Kolarić priznao je kako je odluka pape Benedikta XVI. da napusti svoju dužnost šokirala i Kaptol.

"Puno je otvorenih pitanja. Najznačajnije je sada napomenuti kako je ovo jedna senzacionalna vijest", kazao je te prisjetio se pape Celestina V. koji je 1294. godine odstupio s dužnosti zbog nemogućnosti da se nosi s tadašnjim političkim previranjima.

Sakristijska kapela Zagrebačke katedrale je tri puta ugostila Josepha Ratzingera, a monsinjor Kolarić se sva ta tri puta susreo s njim.

"Koliko god je to senzacionalno, ova vijest otkriva Benedikta XVI. kao čovjeka silne inteligencije, velikog teologa i intelektualca. S druge strane, on je jako hrabra osoba. On je vizionar. Hrabar je jer je rekao 'nemam više snage'. Dakle, bez obzira koliko god je inteligentan, prepoznao je da njegove snage popuštaju i shvatio je kako mora otići s tog časnog položaja", istaknuo je monsinjor.

"Papa je bio veliki vizionar i ova njegova odluka Crkvu smješta u novo razdoblje rezervirano za mlade ljude", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo