Vrbanović ekskluzivno za RTL / 'Da smo prije raspravili o nekim stvarima, možda do ovoga ne bi došlo'

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović jutros je održao jednosatnu presicu, priznao pogreške, poručio Hajduku da je HNS otvoren za kritike, te pružio ruku pomirenja u obliku otvorene mogućnosti za razgovore, a nakon toga dao i ekskluzivni intervju za RTL Danas.

25.11.2014.
18:58
VOYO logo

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović dopodne je održao presicu na kojoj je komentirao problem otkazivanja derbija i ponudio moguća rješenja, a kasnije je dao ekskluzivni intervju za RTL Danas. 

U HNS-u ni ne pomišljaju na ostavke: 'Ovo je ozbiljan pokušaj udara!'

Prve informacije iz Splita kažu kako su i ondje otvoreni za razgovor, kada će se taj razgovor održati i što mislite poručiti Hajduku u tim razgovorima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas smo u HNS-u održali trosatnu sjednicu, zaključke ste čuli, kod nas doista postoji želja da se ovakva iznimno neobična situacija u hrvatskom nogometu riješi, da svi skupa sjednemo i malo preispitamo sve što se događa u našem nogometu, jer ovo ne valja za nikoga.

Što možete ponuditi na tom sastanku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da smo na sastanku spremni otvoriti sve teme i o svemu porazgovarati, prihvatit ćemo sve što je konstruktivno.

Pružali ste danas na neki način ruku, no bili ste i ogorčeni, izjavili da je to bio udar na HNS, kakvu onda kaznu možemo očekivati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja ne bih prejudicirao kaznu, radi se o natjecanju 1. HNL koji ima svoje organe i tijela, danas je povjerenik registrirao utakmicu jedinim mogućim rezultatom od 3-0, a pravilnik vrlo jasno precizira ovakve slučajeve u kojima jedan protivnik ne nastupi, što je oduzimanje do šest bodova, a nakon što se završi taj postupak, disciplinski sudac određuje dodatnu kaznu, no ne bih je prejudicirao.

Je li po vašem mišljenju greška što se predsjednik HNS-a nije vratio iz inozemstva u ovako delikantnom trenutku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je potpuno nebitno. Davor Šuker je trenutno u inozemstvu na službenom putu na poziv FIFA-e, otišao je neposredno prije derbija, odnosno neodigrane utakmice i vratit će se vrlo brzo, međutim, danas je kolektivno tijelo HNS-a dalo jasnu poruku hrvatskoj javnosti, a ona glasi da smo spremni na dogovor i suradnju, međutim ne želimo kršiti propise i ne dozvoljavamo da ih drugi krše.

Na presici ste priznali neke svoje greške, mogućnost da ste bili u krivu. Koje su to greške? Možemo li razgovarati o sudačkom kriteriju i sustavu kažnjavanja i hoće li to sada prestati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bih sada o tome govorio, mislim da se radi o preozbiljnim temama da bismo već sada zauzimali neke stavove o tome tko je kriv, ionako se ne može reći da je krivnja samo na jednoj strani, postoji puno stvari koje su u prošlosti bile loše postavljene. Smatram da je prva greška u komunikaciji, moramo sjesti za stol i raspraviti neke stvari, da smo to prije uvidjeli, možda do ovakve situacije ne bi ni došlo. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo