PRIKRIVENO FINANCIRANJE / Dobavljači Agrokora pod istragom: 'Uočili smo nezakonitosti pa protiv njih 17 vodili postupke'

'Svu dokumentaciju predali smo DORH-u'

15.3.2019.
19:20
VOYO logo

Državno odvjetništvo provodi izvide kod dobavljača Agrokora zbog prikrivenog financiranja tada Todorićeva koncerna putem mjenica. Dobavljači su, pak, optužili državu da je također privremeno financirala Todorića, neredovitom naplatom PDV-a i drugih poreza, a da ih nitko zbog toga ne istražuje. 

Na to je reagirao ministar financija Zdravko Marić, koji je i sam nekad radio u Agrokoru, a zbog čega je prijavljivan zbog sukoba interesa. Marić kaže da se nikom nije popuštalo. Nepravilnosti oko financiranja Agrokora komentirao je i Boris Vujčić s regionalnog summita guvernera u Savudriji. Šef HNB-a kaže da su nezakonitosti uočili i predali sve Državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče poreza, ono što sam čuo ne mogu drugačije nazvati nego opet kao jednu vrlo paušalnu ocjenu. Ako je kao i kod ostalih poreznih obveznika došlo do određenog kašnjenja u plaćanjima, poduzimane su zakonom predviđene mjere, odnosno obračunavate su kamate", kazao je ministar Marić.

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić pak je pojasnio što se točno s njegove strane uočilo, a potom i poduzelo kako bi se počelo s rješavanjem situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska narodna banka nadzire poslovanje banaka, a ne poduzeća, ni Agrokora niti dobavljača. Mi smo uočili nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju banaka i protiv 17 banaka smo vodili postupke. Svu tu dokumentaciju predali smo DORH-u."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo