Lov na 10. pobjedu / Filip Hrgović spreman za najvažniju borbu karijere: 'Osjećam se moćno'

Hrgović će protiv Erica Moline braniti WBC internacionalnu titulu koju je osvojio u rujnu prošle godine nokautom Amira Mansoura

29.11.2019.
20:45
VOYO logo

Filip Hrgović spreman je za najvažniju borbu u karijeri. Samo osam dana ostalo je do spektakla u Saudijskoj Arabiji, gdje će najbolji hrvatski boksač braniti svoj WBC internacionalni pojas teške kategorije. Suparnik mu je iskusni Amerikanac Eric Molina koji je već dvaput napadao svjetski vrh: protiv Anthonyja Joshue odnosno Dontaye Wildera.

''El Animal'' puni topove svojim šakama - koliko snažno, dovoljno je pogledati posljednji tjedan treninga na Floridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda će put Saudijske Arabije. Lov na jubilarnu, desetu pobjedu nikad nije bio slađi, Filip iz suncem okupanog Miamija poručuje: "Spreman sam".

"Sedmog prosinca vidjet ćete najboljeg Filipa Hrgovića dosad. Ovaj kamp je bio izvanredan i onaj dio u Zagrebu i onaj u Miamiju. Osjećam se moćno i veselim se pokazati sve nove tehnike" rekao je Filip Hrgović, WBC interkontinentalni prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenute tehnike demonstrirat će na velikoj pozornici u Diraji. Hrgović će protiv Erica Moline braniti WBC internacionalnu titulu koju je osvojio u rujnu prošle godine nokautom Amira Mansoura.

"Sigurno najzahtjevniji protivnik do sad. Čovjek koji se za svjetsku titulu borio dvaput", dodaje Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac je u 33 meča slavio 27 puta, a gubio u samo pet nastupa. Boksač kojeg su samo šampioni pobjeđivali.

"Eric Molina je dobro ime, dobar protivnik, ali vjerujem da je njegovo najbolje vrijeme iza njega i da će Filip iskoristiti priliku i nametnuti svoju mladost i spremnost", izjavio je stručni sukomentator RTL-a Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj status među boksačkom elitom potvrdit će i neporaženi Hrgović kojemu će ovo biti najjača borba do sada. Ako Molina zapleše na Hrgovićeve note, Zagrepčanin će ući među top 10 teškaša svijeta. Bit će ovo priredba nakon koje nema povratka na manje organizacije i lakše borbe.

"Treba pobijediti još nekoliko velikih imena i na taj način se pripremiti za potencijalnu borbu za svjetsku titulu", rekao je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz Filipa dolazi cijela jedna generacija: Joyce, onaj Francuz koji ga je pobijedio na OI. Jedna mlada ekipa, Filip je nekako na čelu te ekipe", rekao je Mavrović.

Kao što je donedavno na čelu bio i Anthony Joshua koji iste večeri u Diraja Areni pred 15.000 gledatelja ide natrag po svoje pojaseve. A aktualni teškaški prvak Andy Ruiz pokušat će dokazati da pobjeda kojom je u lipnju šokirao svijet - nije bila slučajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo