'stari hrvatski pozdrav' / HOS-ovci u Kninu uzvikivali 'Za dom spremni', Skejo: 'To je kao kad u crkvi kažete: hvaljen Isus i Marija'

Image
Foto: Vijesti.hr

HOS-ovci u Kninu uzvikivali 'Za dom spremni', Skejo: 'To je kao kad u crkvi kažete: hvaljen Isus i Marija'

5.8.2019.
12:11
Vijesti.hr
VOYO logo

U Kninu su u ponedjeljak u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bili i pripadnici HOS-a predvođeni Markom Skejom.

Prošetali su Kninom te na putu do crkve stali na trg i nekoliko puta uzviknuli: "Za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozdrav 'Za dom spremni' je stari hrvatski pozdrav, kao kad u crkvi kažete: 'Hvaljen Isus i Marija'", rekao je Skejo, inače bivši ratni zapovjednik 9. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban".

"Poklonili smo se, zapalili svijeće i uskliknuli smo onako kako su naši bojovnici pali pod tim pozdravom: 'Za dom spremni',  triput, za naše poginule i za našu Nezavisnu Državu Hrvatsku", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da ih je snimila policija, novinari su Skeju upitali očekuje li kaznene prijave.

"Nema kaznene prijave, to je isto kao da ja vama kažem da zato što ste se otišli pokloniti na grob vašem roditelju, možete očekivati kaznenu prijavu. Mi smo predstavnici Devete postrojbe HOS-a i svih HOS-ovaca u Hrvatskoj i došli smo se pokloniti poginulima i pozdraviti ih poklikom pod kojim su oni ginuli s nama", rekao je Skejo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i načelnik PU šibensko-kinske Ivica Kostanić rekli su da policija provjerava detalje događaja, dodajući da su iz istog razloga protiv Skeje podignuli kaznenu prijavu prije dvije godine te da ga je sud u Kninu nepravomoćno oslobodio jer su "Za dom spremni" uzvikivali pokraj spomenika pa je to proglašeno "iskazivanjem pijeteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo