Nastavak priče / Pretučeni gay vojnici: 'Policija nas uopće nije ispitala, a Hrvati su nas u mnogočemu oduševili'

Image
Foto: Instagram.com

U napadu veće skupine muškaraca jedva su izvukli živu glavu

25.10.2019.
8:09
Instagram.com
VOYO logo

Mediji u Hrvatskoj prenijeli su priču da su dvojica tamnoputih mišićavih vojnika američkih zračnih snaga brutalno pretučena u subotu navečer u zadarskom noćnom kulubu "Opera". Vojnici su u Zadar došli na odmor, a napadnuti su jer su nadobudni lokalni momci navodno shvatili da su gay. 

U napadu veće skupine muškaraca, jedva su, kako se može zaključiti iz medijskih natpisa, izvukli žive glave. Zbog ozlijeda su završili na Hitnom prijemu Opće bolnice gdje im je zbog raskrvarenih glava i zadobivenih udaraca pružena liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Hrvatski mediji su ih kontaktirali, ali vojnici su odbijali dati izjave. No nakon nekoliko dana premišljanja, jedan od pretučenih mladića, Ny’Zavian Dozier (24) izjavio je 
preko društvenih mreža za Slobodnu Dalmaciju kako ne može davati službene izjave o incidentu bez odobrenja i nadređenih i dok istraga traje. No, ipak se kratko očitovao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj prijatilj Keith i ja ćemo biti više nego sretni da ispričamo svoju priču o napadu. Međutim, slučaj se istražuje. Očekivali smo da će hrvatska policija uputiti nekakvu inicijativu i kontatirati nas, ali to se još nije dogodilo. Više smo nego voljni surađivati i osigurati da se to viš nikome ne dogodi", napisao je mladić i dodao da ipak nije sve tako crno.

"Primili smo toliko potpore od jako puno Hrvata. Ima jako, jako puno dobrih ljudi u vašoj zemlji, bez obzira na ono što se dogodilo nama. Zemlja je prekrasna i proveli smo se odlično sve dok nije krenulo naopako. Meni i Keithu je žao što u Hrvatskoj mnogi pate jer ne mogu slobodno reći da su gay. I mi njih podupiremo baš kao što su i oni nas", zaključio je američki vojnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo