Gužve na granici / Mjere na granicama kao da nisu pooštrene: Na ulazak u Hrvatsku čeka se i po šest sati

Image
Foto: PIXSELL

Još veća gužva očekuje se tijekom blagdana

19.12.2020.
10:10
PIXSELL
VOYO logo

Na graničnim prijelazima Bregana i Macelj čekanja su višesatna, izvijestili su u subotu ujutro iz Hrvatskog auto-kluba.

Postroženo i u Sloveniji i u Hrvatskoj 

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim graničnim prijelazima (Bregana i Macelj), čekanja su višesatna, izvijestio je HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autocesti Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autocesti od Ljubljane prema GP Bregana). 

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć je u gostovanju za RTL-danas pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana Marijan Burić kazao kako su na graničnim prijelazima pooštrene procedure, kako Hrvatskoj, tako i u Sloveniji.

"Nakon odluke svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljava li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Još veću gužvu očekujemo tijekom vikenda i sljedeći tjedan uoči blagdana", ustvrdio je Burić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo