Obratio se javnosti / Plenković nakon poraza Grabar-Kitarović: 'S Milanovićem se nemam što miriti. Svatko živi svoj život...'

Image
Foto: PIXSELL/RTL

Rekao je i da će kao predsjednik Vlade surađivati sa Zoranom Milanovićem

5.1.2020.
22:40
PIXSELL/RTL
VOYO logo

Nakon govora ''gubitnice'' izbora Kolinde Grabar-Kitarović premijer Andrej Plenković stao je pred novinare i obratio se javnosti. Čestitao je Zoranu Milanoviću, zahvalio je Grabar-Kitarović na pet godina mandata, članovima HDZ-a, ali i strankama te sugrađanima i dijaspori. 

Rekao je i da će kao predsjednik Vlade surađivati sa Zoranom Milanovićem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo analizirati rezultate izbora i zašto se ovo dogodilo. Ima ih više, svaki glas koji je otišao Škori bio je glas više kandidatu ljevici, Milanoviću, da ostvari tu prednost. To je odredilo dinamiku drugog kruga", objasnio je Andrej Plenković.

Iskoristio je priliku i da pohvali rad svoje Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ove tri i pol godine ostvarili smo goleme iskorake za Hrvatsku, trudimo se da život ljudi u Hrvatskoj bude bolji. S obzirom na to da smo imali više od 4,6 posto nevažećih listića, znači da je dio birača tendenciozno poništio svoje listiće, gdje se dolazi do nekih 10 posto razlike da tih listića nije bilo. Svatko ima svoje pravo, no očekuje se da budu zreliji i odgovorniji", zaključio je Plenković.

"Tko god želi neka se kandidira za predsjednika HDZ-a"

"Škori pišu natuknice zastupnici MOST-a i kojekakvi drugi. Sve nepravde smo ja i moja Vlada riješili i napravili to kako treba", kazao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako nitko ne posjeduje birače te da su građani "pametni, mudri i odgovorni te da se treba do kraja informirati i ne nasjedati na šarene laži kojih u hrvatskoj politici ima puno".

Okrenuo se i prema unutarstranačkim izborima i kazao kako svatko ima pravo kandidirati se za čelnika stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko god želi nek se kandidira, mi smo puno napravili u 3,5 godina i to ćemo nastaviti i dalje", kazao je premijer. 

Sarkastično je odgovorio na pitanje o tome je li vrh HDZ-a odgovoran za poraz Grabar-Kitarović na izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, slažem se da je vrh HDZ-a odgovoran. Imamo nikad veću zaposlenost, nikad snažniji međunarodni ugled", objasnio je predsjednik Vlade Plenković. 

Objasnio je i kakva će biti suradnja s novim predsjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će tvrda kohabitacija u skladu s Ustavom i zakonom. Imamo mi dugu povijest odnosa, razgovarat ćemo i o tome. Nemamo se mi što miriti, svatko živi svoj život", zaključio je Plenković.

Zaključio je i kako će učiniti sve da HDZ pobijedi na parlamentarnim izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo