Pjevačica opet na meti / Sutkinja tužila Severinu? Evo što za Vijesti.hr kaže odvjetnica poznate pjevačice, a što sutkinja

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Sutkinja je pjevačicu navodno tužila za povredu prava osobnosti i tražila naknadu štete od 20.000 kuna

6.3.2020.
14:25
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Medijska pažnja oko sudske trakavice koju poznata pjevačica Severina Kojić vodi u sporu za skrbništvo nad sinom, ne jenjava.

Prema najnovijim informacijama, sutkinja splitskog Županijskog suda je izuzeta sa slučaja na vlastiti zahtjev, a osim toga, navodno je i tužila pjevačicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Jutarnji list izvijestio da je predsjednik splitskog suda prihvatio je zahtjev sutkinje splitskog Županijskog suda, Lucije Lasić, da se izuzme iz predmeta o odlučivanju po žalbi Severine Kojić na presudu zagrebačkog Općinskog suda, koji je skrb o zajedničkom djetetu povjerio ocu Milanu Popoviću te odredio Severini Kojić da mora plaćati i alimentaciju.

Prema pisanju Jutarnjeg, zahtjev sutkinje za izuzeće uslijedio je nakon što se dvije sutkinje članice vijeća nisu složile sa stavom sutkinje Lasić da potvrdi prvostupanjsku presudu sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Tee Golub, koja je dječaka povjerila na skrb ocu i dala mu za pravo da odlučuje o svim bitnim pitanjima dječakova života, te da živi s ocem, a odredila je koje dane Severina ima pravo viđati sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24 sata je pak plasirao informaciju kako je sutkinja Lasić 28. veljače ove godine na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu tužila pjevačicu za povredu prava osobnosti i tražila naknadu štete u visini 20.000 kuna. Sporna je, navodno, izjava koju je Severina Kojić izrekla na presici u listopadu prošle godine, a koja je gasila:

"Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim,24 sata pišu kako je na sjednici vijeća splitskog suda 19. veljače ove godine sutkinja Lasić prvi put zatražila izuzeće iz predmeta. Njezin prvi zahtjev za izuzećem je odbijen, no Lasić je 28. veljače ponovno zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine.

Želeći utvrditi činjenično stanje, kontaktirali smo odvjetnicu Severine Kojić, Jasminku Biloš i sutkinju Županijskog suda u Splitu, Luciju Lasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo nikakvih saznanja o bilo kakvoj tužbi stoga ne mogu ništa konkretno niti komentirati. Ukoliko se pokaže da je informacija istinita, tada je sutkinja bila u sukobu interesa i puno prije je trebala od predsjednika suda tražiti izuzeće sa slučaja. Ako su razlozi njezine navodne tužbe nešto što je Severina izjavila, a što je bilo puno prije nego je preuzela slučaj, trebala je odmah tražiti izuzeće. Ukoliko se informacija pokaže netočnom, pozvat ćemo se na zakon o medijima i zatražiti demanti", kazala je odvjetnica Jasminka Biloš za Vijesti.hr.

Sutkinja Lucija Lasić nam je u telefonskom razgovoru samo kratko rekla: "Ne mogu ništa komentirati. Molim vas, pokušajte razumjeti. Hvala!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo