nitko ne može ostati ravnodušan / 'Kako se osjeća Merzel? Što joj je u duši, to je teško reći...'

Odvjetnik županice Marini Lovrić Merzel, Berislav Živković, istaknuo je kako ponudio jamčevinu u novcu te hipotekama na nekretnine, međutim, sudac istrage je smatrao da u ovom slučaju to ne dolazi u obzir.

3.4.2014.
15:52
VOYO logo

Nakon što je SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel danas na zagrebačkom Županijskom sudu na zahtjev Uskoka određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, njen odvjetnik Berislav Živković izašao je pred medije.

"Žalit ćemo se jer je to logično. Istaknuli smo prigovore koje smo smatrali potrebitim u ovakvim okolnostima", rekao je.

Također je kazao da su kao svjedoci predloženi brojni zaposlenici Sisačko-moslavačke županije, pa bi zbog velikog broja svjedoka jednomjesečni istražni zatvor mogao biti produljen.

"Izuzetan broj svjedoka je nabrojen i to prilično, kako bih rekao, uokolo. Dakle, svi zaposlenici i savjetnici, ali ništa konkretizirano, koji svjedok na koju okolnost... To garantira jednu dugu istragu. Nažalost to najvjerojatnije znači i produženje pritvora s obzirom na toliki broj svjedoka koje je nemoguće ispitati u kratkom roku. Polažemo sve nade u žalbu, pa i neka druga pravna sredstva koja će se ukazati nakon toga", najavio je.

Živković je istaknuo kako je ponudio jamčevinu u novcu te hipotekama na nekretnine, međutim, sudac istrage je smatrao da u slučaju Merzel to ne dolazi u obzir.

"Mi ćemo opetovati tu opciju, pa možda Viši sud, odnosno vijeće ili neka neke instanca bude drugačije mislila", dodao je.

Na upit kako je županica prihvatila vijest o pritvoru, odgovorio je: "Kako bi svatko primio tu vijest... Iz normalnog života u istražni zatvor - to nitko ne primi ravnodušno. Držala se normalno. Što da kažem? Što joj je u duši, to je teško reći".

"Rok za žalbu je tri dana. Sada počinje ona klasična pravna bitka koja će trajati i trajati. Dakle, kada vaš (op.a. medijski) interes mine za ovu priču, i dalje će se raditi. Iskreno, prema onome što sada znamo i načinu obrane kojeg je Merzel iznijela jučer, optimističan sam da će stvari krenuti u dobrom smjeru", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo