LINIĆEVO OBRAĆANJE JAVNOSTI / 'O svom odnosu s premijerom ću sve reći nakon 25. svibnja'

Nakon odluke predsjednika Vlade RH o njegovoj smjeni, Slavko Linić je u Ministarstvu financija održao konferenciju za novinare na kojoj je još jednom govorio o 'aferi Spačva', kao i o premijerovoj odluci.

6.5.2014.
14:46
VOYO logo

Premijer ZoranMilanović danas je smijenio ministra financijaSlavkaLinića i na njegovo mjesto predložio BorisaLalovca, dosadašnjeg Linićeva zamjenika.

Nakon te odluke predsjednika Vlade RH, Slavko Linić je u Ministarstvu financija održao konferenciju za novinare na kojoj je još jednom govorio o 'aferi Spačva', kao i o premijerovoj odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kronologija događaja vezana uz predstečajnu nagodbu tvrtke Spačva d.d. objavljena je na web stranici Ministarstva financija i ne namjeravam ulaziti u bilo kakve polemike oko tog predmeta. Samo ću navesti kako je Spačva d.d. od predstečajne nagodbe u državni proračun uplatila 18.966.000 kuna. To je rezultat predstečajne nagodbe, pa je tu jasna poruka - nismo samo spasili radna mjesta već punimo i državni proračun jer smo omogućili da tvrtka redovito izvršava svoje obveze i prema ostalim vjerovnicima. Dakle, osim radnih mjesta, rezutat predstečajnih nagodbi je punjenje proračuna, ali i smanjenje nagomilanih potraživanja", naglasio je Linić te se osvrnuo na premijerovu odluku.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Vezano za odluku premijera, to je njegova odluka i ja ju prihvaćam. Ali želim poručiti svojoj stranci s obzirom da sam 20 godina član stranke i puno sam dao u stvaranju te stranke, želim da uspije  na izborima za europski parlament, a to znači da ne želim nikakve komentare do završetka izbora", dodao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema tome, sve što mislim o odnosima s premijerom, razlozima i ostalom, reći ću nakon 25. svibnja jer želim uspjeh svom SDP-u i njegovim koalicijskim partnerima", objasnio je Linić.

"S obzirom da prihvaćam odluku premijera o svom razrješenju, onda se na prvom mjestu želim zahvaliti svim svojim suradnicima u Ministarstvu, bili su izvrsni, kao i ministrima u Vladi s kojima sam surađivao u protekle dvije i pol godine. Smatram da smo napravili doabr posao u uvođenju reda u zemlji. Također zahvaljujem se i medijima na praćenju mojeg rada i rada Ministarstva financija u proteklom razdoblju. Svojem nasljedniku Borisu Lalovcu želim puno uspjeha i da iskoristi sve svoje znanje koje ima i da novim rezultatima učini sve što može da život u Hrvatskoj učini malo lakšim", zaključio je Linić ekspresno obraćanje medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo