svjedočanstvo iz pariza / 'Proglašen najveći stupanj uzbune, mobilizirano 3000 policajaca'

Uživo iz Pariza razgovarali smo s direktoricom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Danijelom Mihalić Đurica.

7.1.2015.
16:55
VOYO logo

Redakcija RTLDanas uspjela je doći u kontakt s Francuskom nakon terorističkog masakra koji je šokirao cijeli svijet.

Uživo iz Pariza razgovarali smo s direktoricom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj DanijelomMihalićĐurica.

Prema posljednjim informacijama, teroristi još nisu pronađeni, informacije koje sitžu do nas su potpuno proturječne. Policija je navodno ušla u trag jednom vozilu registriranom u Francuskoj, radi se o Renault Cliju, no zasada se više od toga ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cijeloj Francuskoj je proglašen najveći stupanj uzbune. Novinarske ekipe iz cijelog svijeta su na terenu, a ulicama hoda oko 3000 policajaca koji su mobilizirani radi ovog terorističkog napada",  izjavila je Mihalić Đurica.

Image
Image

Tijek terorističkog napada u Parizu koji je obilježio srijedu pratite OVDJE.

"Situacija je dramatična, Francuska je u šoku. Tako se otprilike može sažeti situacija u francuskoj prijestolnici nakon krvavog terorističkog napada, u najužem središtu Pariza, i to u vrlo popularnom 11. arondismanu, u kojem su atentatori izvršili masakr nad uredništvom satiričkog časopisa Charlie Hebdo. Odmah je na teren izašao i francuski predsjednik, premijer i ostali ministri te su najoštrije osudili ovaj teroristički napad koji je već ocijenjen najbrutalnijim u novijoj francuskoj povijesti", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je našu gošću osobno frapiralo je to što se napad dogodio između Trga Bastille i Trga Republike gdje je smještena redakcija ovog tjednika, između dva najznačajnija simbola Francuske. Stoga nije previše za reći da je ovaj masakr napad i na slobodu medija, kaže Mihalić Đurica.

"Iako je stanje pripravnosti od terorističkih napada u posljednje vrijeme u cijeloj Francuskoj na vrlo visokoj razini, situacija nakon ovog napada, još je dramatičnija. Do zuba naoružani policajci šeću na svakom koraku, blokirani su svi prilazi glavnim ulicama, prekinute su školske aktivnosti djece, metroi u blizini napada ne voze, blokirani su i izlazi iz grada, stalno se čuju policijske sirene", opisala nam je direktorica HTZ u Francuskoj opasno stanje u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam hoće li ovaj 7. siječnja za Francusku biti isto što i 11. rujna za SAD, ali napokon ovog napada, stvari u Francuskoj definitivno neće biti iste", poručila je za kraj Danijela Mihalić Đurica.

Više o temi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo